Simon Bosch Simon Bosch
11/07/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2023 17:30

Deze crypto wordt opeens massaal verhandeld op Bitvavo, wat speelt er?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze crypto wordt opeens massaal verhandeld op Bitvavo, wat speelt er?

Foto: dennizn / Shutterstock.com

Niet iedere cryptocurrency stijgt en daalt even hard als de andere. Over het algemeen rouleren de stijgers en dalers namelijk met elkaar, en met uiteenlopende redenen. Op het moment van schrijven is verge (tickersymbool: XVG) erg populair, volgens handelsdata van de Nederlandse exchange Bitvavo. Dat lijkt te maken te hebben met een opvallende keuze van Binance.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Verge populair op Bitvavo

Op Bitvavo vind je regelmatig kleinere altcoins hoog in de ranglijst die enorm populair zijn. Als je bitcoin niet meerekent is er momenteel geen enkele coin populairder dan verge. Volgens CoinMarketCap is de prijs momenteel maar 0,007 euro, wat goed is voor een verdunde marktwaarde van slechts 116 miljoen euro. Daarmee staat het op plek 170 van alle cryptocurrencies – piepklein dus, in verhouding met de coins waar je vermoedelijk beter bekend mee bent.

Op Bitvavo is het volume van de token zo’n 5,7 miljoen euro. Dat is zelfs meer dan dat van XRP en ETH, dat nu rond de 2,2 miljoen euro en 1,7 miljoen euro ligt.

Advertisement

Binance behoudt handel in Verge (XVG)

Verge is naast een altcoin ook een blockchain die snelle, efficiënte en decentrale betalingen belooft. De ontwikkelaars profileren verge als een betere versie van bitcoin (BTC). Extra functies en eigenschappen staan daarin centraal, zoals extra beveiligingsmogelijkheden en privacyfunctionaliteit. Zo kun je volledig anoniem transacties versturen en zelfs gebruikmaken van het Tor-netwerk om je identiteit extra goed te verhullen.

Vanwege dat laatste was de coin onlangs in het nieuws. Veel overheden zijn namelijk niet blij met de zogenaamde privacy-coins, omdat deze tokens in theorie criminaliteit gemakkelijker kunnen maken. De Europese Unie overweegt daarom om dit soort coins te verbieden.

Daardoor maakte Binance in juni bekend dat het in vier Europese landen 12 privacy-coins uit zijn aanbod ging halen. Om precies te zijn ging het om monero (XMR), zcash (ZEC), dash (DASH), mobilecoin (MOB), verge (XVG), horizen (ZEN), firo (FIRO), pivx (PIVX), navcoin (NAV), decred (DCR), beam (BEAM) en secret (SCRT). De cryptobeurs wilde zich simpelweg aan de wet houden.

Maar begin juni kondigde Binance plotseling aan dat het de beslissing voor zeven verschillende munten terug zou draaien. BEAM, XMR, ZEN, MOB en FIRO zullen nog steeds van het platform verdwijnen, maar verge (XVG) staat dus niet in die lijst.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement