
Cryptocurrency betalingsverwerker BitPay ondersteunt nu drie verschillende stablecoins: de USD Coin (USDC), de Gemini Dollar (GUSD) en de Paxos Standard Token (PAX). Dat kondigt het bedrijf op 10 december aan middels een persbericht.
BitPay merchants around the world can now accept #stablecoin payments in PAX, USDC, and GUSD. Meet payments with the speed of blockchain and the stability of dollars 💸: https://t.co/F6R02uvANU #BlockchainPayments pic.twitter.com/cgqKWc944B
— BitPay (@BitPay) December 10, 2019
BitPay ondersteunt nu zes verschillende cryptocurrencies. Naast de bovengenoemde zijn dat: bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH) en ether (ETH). Die laatste werd nog in september toegevoegd aan het lijstje. In oktober kondigde BitPay aan dat het eind dit jaar ook XRP (XRP) zal ondersteunen.
Alle drie toegevoegde stablecoins zijn gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD). Opvallend is dat de veruit de grootste USD-gekoppelde stablecoin op de markt, Tether (USDT), er niet bij zit.
Het accepteren of betalen met stablecoins biedt nieuwe mogelijkheden voor wereldwijde bedrijven die de stabiliteit van de dollar maar de veiligheid en efficiëntie van blockchain-betalingen vereisen.
Bedrijven kunnen internationale klanten factureren zonder de noodzaak van dure, gecompliceerde grensoverschrijdende transacties. Klanten kunnen betalingen verzenden en ontvangen met behulp van snelle, efficiënte en volatiliteitvrije aan-dollar-gekoppelde stablecoins.
Aldus Stephen Pair, CEO en medeoprichter van BitPay. BitPay kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen nadat het een donatie aan het goede doel Amazon Watch, dat zich inzet voor het behoud van de Amazoneregenwoud, had geweigerd. Tevens kwam het onder vuur te liggen nadat het donaties naar Hong Kong had geweigerd.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.