Roan Egberts Roan Egberts
03/03/2024 20:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 23:27

Floki crypto stijgt +300%, nieuws vanuit de community

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Floki crypto stijgt +300%, nieuws vanuit de community

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Floki (FLOKI) is recent met meer dan 100% gestegen in 24 uur. Wanneer we de grafiek verder uitzoomen, is het duidelijk dat Floki een aanzienlijke stijging van meer dan 300% heeft laten zien in slechts 7 dagen. Naast de huidige hype rondom memecoins is er ook ander nieuws dat mogelijk bij heeft gedragen aan deze stijging.

Aantal floki in omloop wordt kleiner

Er is namelijk een voorstel geaccepteerd om een deel van de floki te burnen. Het burnen, of vernietigen van tokens betekent dat deze uit de circulatie verwijderd zijn.

De tokens worden gestuurd naar een wallet die niet bestaat, een zogenoemd nuladres. Als gevolg hiervan zijn de tokens onherroepelijk verloren gegaan, omdat ze definitief geburned of vernietigd zijn. Bij floki heeft het een enorm positief effect gehad op de koers.

Er is een voorstel aangenomen om 2% van het totale tokenaanbod te burnen. Dit moet onder andere investeerders meer vertrouwen geven. Door de gemeenschap wordt dit als enorme opsteker gezien en bijna 90% stemde dan ook voor de burn. Hierdoor werd het voorstel aangenomen, zo blijkt uit een bericht van Floki op X.

“Het is officieel: Floki DAO heeft het voorstel om 190.918.585.431,84 floki te vernietigen.”

Vernietiging van 190 miljard tokens

Het voorstel betekent dat er een burn komt, naar verwachting over een aantal dagen, voor 190 miljard floki tokens. Destijds een waarde van ongeveer 11 miljoen dollar, nu een waarde van $24 miljoen dollar. Op het moment van schrijven stijgt de koers nog steeds, dus het kan zomaar zijn dat de cijfers nog hoger liggen op het moment van de burn.

De tokens zijn afkomstig uit een voorraad op de Multichain-brug. Het platform was bedoeld om tokens tussen verschillende netwerken te kunnen overdragen. Echter werd in juli 2023 meer dan 130 miljoen dollar aan geld gestolen, waardoor het platform in elkaar stortte.

Memecoins met indrukwekkende stijgingen

Wanneer je afgelopen dagen in memecoins hebt geïnvesteerd zoals floki, shiba inu (SHIB) of pepe (PEPE), is de kans groot dat je grote rendementen hebt behaald. Het waren de afgelopen dagen vooral memecoins die indrukwekkende stijgingen lieten zien.

Toch moet men oppassen met memecoins, want helaas is de grote meerderheid geen verstandige investering. Voordat je in memecoins investeert, is het advies om altijd je eigen onderzoek te doen. Do your own research (DYOR) is dan ook een bekende term in de crypto wereld.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Floki te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie