Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Het totale aanbod van stablecoins is bijna verdubbeld in 2020

Het totale aanbod van stablecoins op de markt is bijna verdubbeld sinds februari. Dat meldt een nieuw onderzoek van The Block Crypto op 13 juni.

Stablecoins zijn een relatief nieuwe vorm van cryptocurrencies die gekoppeld zijn aan de waarde van een andere valuta of asset. De meest populaire stablecoin op de markt is tether (USDT) en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD).

- Advertentie -

Tussen begin februari en medio juni nam het totale aanbod van alle stablecoins toe met maar liefst 93,67% van $5,68 miljard naar zo’n $11 miljard. Tether zag verreweg de sterkste groei en is verantwoordelijk voor 86,2% van stablecoins op de markt. Daarna volgt USD Coin (USDC) van Circle met 6,6%. Ook deze is gekoppeld aan de waarde van de USD.

De enorme toename van stablecoins dit jaar valt samen de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) waardoor alle financiële markten, waaronder die van bitcoin (BTC), een enorme klap hadden te verduren. Onderzoeker Larry Cermak meldt dat het echter onduidelijk is of dit met elkaar verbonden is:

Het is niet meteen duidelijk of het nieuwe aanbod afkomstig is van een nieuwe vraag of dat het gaat om bestaand geld dat al op beurzen stond en nu omgezet wordt in stablecoins.

Stablecoins worden steeds populairder. Ze zijn vaak aantrekkelijk voor investeerders die gevoelig zijn voor de prijsschommelingen van de rest van de cryptomarkt. Onlangs kondigde een Europese bank aan SWIFT te laten vallen en USDC te gaan gebruiken.

Vorige week bleek echter uit een onderzoek van CoinMetrics dat een groot deel van alle stablecoins maar door een zeer kleine hoeveelheid wallets worden vastgehouden.

Tether (samen met cryptocurrency-exchange Bitfinex) zijn vaker ervan beschuldigd dat zij de koers van bitcoin (BTC) hebben gemanipuleerd. In april kwam een onderzoek uit waarin staat dat hier helemaal geen bewijs voor is. Afgelopen weekend kwam naar buiten dat Tether weer $100 miljoen USDT aan heeft gemaakt.

Ook zijn er veel centrale banken die momenteel een eigen stablecoin onderzoeken: een zogenaamde central bank digital currency (CBDC). China zou naar verluidt al dichtbij zijn om een digitale yuan uit te brengen. Vorig jaar juni werd nog de libra van Facebook aangekondigd, ook een stablecoin.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.426,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.426,60 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...