Kevin Schijven Kevin Schijven
25/07/2019 10:54 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2019 10:54

Justin Sun van TRON (TRX) plaatst nederige open brief op Chinese sociale media

icon-altcoins
Altcoin nieuws
justin_sun_van_TRON_TRX_plaatst_nederige_open_brief_op_chinese_social_media

Justin Sun, CEO van de TRON (TRX) Foundation, heeft zich op 25 juli verontschuldigd in een openbare brief op Weibo, de Chinese versie van Twitter. Hij stelde eerder deze week de langverwachte lunch met investeringslegende Warren Buffett uit. Naar verluidt kampt Justin Sun met nierstenen.
Echter schreven de Chinese krant, de Business Herald, alsmede het Chinese financieel zakenmagazine, Caixlin, dat Sun niet vanwege ziekte het etentje heeft uitgesteld, maar omdat hij China niet zou mogen verlaten. Hij zou namelijk worden beschuldigd van witwaspraktijken en het illegaal werven van fondsen via tokenverkopen.
Sun ontkende vervolgens op Weibo de beschuldigingen. Tevens plaatste hij gisteren een video op Twitter om aan te tonen dat hij in San Francisco (dichtbij waar het etentje gepland stond) zit en China dus mag verlaten wanneer hij wil.
Een woordvoerder van TRON zou aan Yahoo Finance hebben uitgelegd dat er geen sprake was of is van een dagvaarding en Sun dus vrij is om te gaan en staan waar hij wil.
Daar bleef het niet bij. Caixlin schreef vervolgens dat Sun al sinds juni 2018 in de gaten wordt gehouden, dat het niet nodig is voor de autoriteiten om bericht te geven als iemand onderwerp van onderzoek is en dat er uitzonderingen zijn wanneer men wel het land mag verlaten, zoals ziekte.
Er wordt gespeculeerd dat Sun wordt onderzocht vanwege twee voorvallen. De eerste is dat het verhaal over het Warren Buffet etentje viral is gegaan in China. Het betalen van $4,6 miljoen voor een lunch zou tegen de Chinese socialistische normen en waarden ingaan. De tweede reden is dat een groep demonstranten zich begin deze maand had verzameld voor de deuren van een TRON-kantoor in China. Ze zouden het slachtoffer van een scam van $30 miljoen zijn. De Chinese politie werd ingezet om de demonstranten te verwijderen.
Vandaag heeft plaatste Sun een openbare brief geplaatst op Weibo. In de brief hanteert Sun een extreem nederige houding. Hij verontschuldigt zich tegenover het volk, de media en toezichthouders. Hij schrijft dat hij zich zeer schuldig voelt om het voorkomen van de lunch met Buffett. Het zou niet zijn oorspronkelijke intentie zijn geweest.

De afgelopen dagen waren de donkerste periode van mijn leven, omdat ik ongekende obstakels, twijfels en pijn ervoer. Ik ben de hele nacht wakker geweest en heb gereflecteerd op mijn woorden en daden. Ik bied mijn oprechte excuses aan het publiek, de media, leiders en regelgevers die om me geven!

Het Buffett lunchevenement is te danken aan mijn bewondering voor Mr. Buffett en mijn liefde voor het goede doel. Mijn oorspronkelijke bedoeling was goed […] Echter, vanwege mijn onvolwassenheid, jeugdige agressiviteit en openhartigheid evolueerde het evenement geleidelijk in een mislukte publiciteitsstunt die leidde tot veel gevolgen die ik niet had verwacht.

In de brief spreekt hij ook Caixlin direct toe. Hij schrijft dat hij al jaren het financiële tijdschrift leest en dat hij zijn eigen limieten en onbeduidendheid onder ogen is gekomen. Verder verontschuldigt hij zich nog een aantal keer in de brief en zegt dat hij voortaan terughoudender zal zijn op sociale media en zich meer zal richten op de ontwikkeling van blockchain-technologie alsmede op het welzijn van China, de industrie en het publiek.
Wat precies deze omkeer in de houding van Sun heeft veroorzaakt is vooralsnog niet helemaal duidelijk. Noch is het duidelijk wanneer de lunch met Warren Buffet zal plaatsvinden en of deze überhaupt nog doorgaat.
Afgelopen zondag de meest recente bitcoin-koersanalyse van onze eigen analist David gezien? Zo niet, klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie