Simon Bosch Simon Bosch
31/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/05/2023 16:00

Reusachtige kwetsbaarheid in Tron wallets opgelost

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Stanslavs

In 2019 onthulde de Tron Foundation de ondersteuning voor multisig-functionaliteit voor de Tron (TRX) blockchain. Maar helaas zat hier een beveiligingskwetsbaarheid in waardoor de functie praktisch nutteloos was. Gelukkig is deze nu opgelost.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Beveiliging tegen hackers

Multisig houdt in dat meerdere personen een transactie moeten goedkeuren voordat deze kan worden verstuurd. Dat is bijvoorbeeld belangrijk voor grote organisaties die niet zomaar geld kunnen versturen, zoals crypto exchanges. Meerdere mensen zijn dus eigenaar van zo’n wallet.

Het kan voorkomen dat er geld gestolen wordt, bijvoorbeeld als een werknemer met het geld ervandoor gaat. Dat overkwam het Nederlandse Litebit bijvoorbeeld. Het kan ook voorkomen dat hackers van buitenaf coins weg kunnen sluizen. Met name vorig jaar was dit ook geen uitzonderingssituatie, in 2022 stalen hackers namelijk een recordbedrag aan crypto.

Advertentie

Kwetsbaarheid in Tron-wallets al verholpen

Maar het blijkt dat de functie op de Tron-blockchain niet zo goed in elkaar stak. Beveiligingsonderzoekers van dWallet Labs waren in staat om de functie te omzeilen door willekeurige digitale handtekeningen te maken, waarmee de functie kon worden omzeild.

Hierdoor was de toegang tot slechts één private key genoeg om transacties uit een multisig-wallet mogelijk te maken. Een tweede soort hack stelde de aanvaller in staat om zelfs zonder enige private key toegang tot de wallet te krijgen. Volgens de onderzoekers berustte het mechanisme op controles of de handtekeningen niet hetzelfde zijn, in plaats van controles voor of de ondertekenaars niet één en dezelfde persoon zijn.

Gelukkig is er ook al een oplossing bedacht. Goedaardige hackers stellen doorgaans het bedrijf of organisatie vlak na de ontdekking hiervan op de hoogte, waarna het de tijd krijgt om een oplossing te bedenken. In dit geval is de kwetsbaarheid al in februari ontdekt, en nu is deze onthuld.

De oplossing is ook al geïmplementeerd. Dat was simpelweg een kwestie van controleren welke adressen de transactie willen bevestigen, in plaats van alleen het controleren van de handtekeningen. Er zou zo’n 500 miljoen dollar in dit soort wallets op Tron zitten, die zijn nu automatisch goed beveiligd.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie