Roy van Krieken Roy van Krieken
16/06/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2022 18:05

Tron DAO Probeert Wanhopig USDD te Redden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tron DAO Probeert Wanhopig USDD te Redden

Foto: WindAwake/Shutterstock

Het gaat niet goed met de stablecoin van Tron (TRX) en Justin Sun, USDD. Al een paar dagen wordt USDD verhandeld voor een prijs onder de $1 dollar. De stablecoin lijkt maar niet in staat om te koppeling met de Amerikaanse dollar te herstellen. De organisatie die verantwoordelijk is voor de stabelcoin, de Tron DAO Reserve, heeft daarom nieuwe maatregelen genomen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

USDD blijft in de problemen zitten

Velen vrezen voor een scenario dat vergelijkbaar is met de ondergang van Terra (LUNA) en UST. Fundamentaal lijkt USDD namelijk ontzettend veel op UST. Het zijn allebei algoritmische stablecoins. De manier waarop USDD werkt betekent dat zodra de prijs van de stablecoin onder de $1 raakt, het systeem gebruikers in staat stelt om 1 USDD te ruilen voor 1 TRX. Ditzelfde systeem zorgde er tijdens de ondergang van Terra voor dat het hele ecosysteem in elkaar stortte.

De Tron DAO Reserve zet daarom alles op alles om zo snel mogelijk de koppeling met de Amerikaanse dollar weer te herstellen. Eerder deze week maakte zij daarom bekend dat ze zeker $2 miljard beschikbaar hadden gesteld en dat zij een groot deel van hun reserves hadden omgezet in USDC.

Daarnaast werd een grote hoeveelheid TRX tokens van de crypto exchange Binance gehaald. Dit werd gedaan om te voorkomen dat handelaren op Binance massaal een short positie zouden openen, wat opnieuw neerwaartse prijsdruk voor USDD zou inluiden.

Nieuwe maatregelen

Hier wordt nu nogmaals een schepje bovenop gedaan. De Tron DAO Reserve heeft bekend gemaakt dat zij nog eens 3 miljard TRX tokens van verschillende exchanges hebben gehaald. Dit met het doel om de veiligheid van het ecosysteem te waarborgen.

De DAO Reserve heeft nu in twee dagen tijd 5,5 miljard TRX van exchanges gehaald. Dat is bijna 6% van de totale circulerende voorraad. Het terugtrekken van een token van exchanges is een ongebruikelijke stap, al zorgt het controleren van liquiditeit op deze manier er natuurlijk wel voor dat short sellers worden beperkt. Het zorgt er ook voor dat de Tron DAO een grote reserve aan TRX kan aanhouden, waarmee USDD-holderss die willen verkopen kunnen worden terugbetaald.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie