Kevin Schijven Kevin Schijven
10/05/2021 14:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2021 14:52

Bankgigant UBS onderzoekt Bitcoin (BTC) en andere crypto voor rijke klanten, adoptie zet door

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bankgigant UBS onderzoekt Bitcoin (BTC) en andere crypto voor rijke klanten, adoptie zet door

Foto: Anton_AV/Shutterstock

De Zwitserse UBS Group, een van de grootste banken van Europa, neemt de eerste stappen om cryptocurrencies als bitcoin (BTC) aan haar klanten te bieden, in elk geval de rijke klanten. Dat kondigt persbureau Bloomberg op 10 mei aan:

UBS meldt dat er een grote vraag is naar crypto onder de rijke klanten en dat de bank momenteel onderzoekt hoe het deze vraag tegemoet kan komen. Anonieme bronnen melden aan Bloomberg dat USB momenteel meerdere methoden onder de loep neemt om aan deze stijgende vraag te voldoen.

Volgens de anonieme bronnen vreest UBS haar klanten te verliezen als de bank hier niet aan tegemoetkomt. Het zal dan waarschijnlijk om een klein maximaal percentage van het totale vermogen van deze rijke klanten gaan, die ze dan in crypto mogen investeren.

“We volgen de ontwikkelingen op het gebied van digitale activa op de voet. Belangrijk is dat we het meest geïnteresseerd zijn in de technologie die ten grondslag ligt aan digitale activa, namelijk de gedistribueerde grootboektechnologie.”

Aldus UBS in een statement in handen van Bloomberg. De grootste vraag zou vooralsnog naar bitcoin zijn, zeggen de anonieme bronnen, maar andere tokens zien ook een stijgende interesse. Volgens voorstanders zouden investeerders steeds comfortabeler worden om in meerdere crypto te investeren. Critici zouden juist zeggen dat de sector in een zeepbel zit.

Grote Amerikaanse banken als Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon en Citigroup kondigden recent ook al aan om dergelijke diensten op te zetten. NYDIG zei onlangs dat bitcoin naar “honderden” Amerikaanse banken komt, het gaat dan om de kleinere.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie