Tim Kamp Tim Kamp
16/04/2024 19:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2024 17:21

Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin-analisten zien herhaling van 2020, voorspellen sterke opmars

Foto: T.Dallas/Shutterstock

De beweging van cryptohouders wordt veelvuldig onder de loep genomen. Vooral met de recente prijsvolatiliteit van bitcoin (BTC). Volgens analisten van Bitfinex vertonen de huidige acties van bitcoin-eigenaren op de blockchain opvallende gelijkenissen met die van december 2020. Deze parallel suggereert een mogelijke groeifase voor de crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Analisten zien bitcoin groeifase in het verlengde

December 2020 was een cruciale periode voor bitcoin, aangezien de prijs ervan aanzienlijk begon te stijgen na een lange consolidatiefase. Een consolidatiefase verwijst naar een periode waarin de prijzen van een activa relatief stabiel blijven binnen een bepaald bereik na een periode van volatiliteit of sterke prijsbewegingen.

Analisten van Bitfinex merken nu op dat de huidige gedragspatronen van bitcoin-houders vergelijkbaar zijn met die van december 2020. Zo lijkt het erop dat er een vergelijkbare trend in de maak is. Dat blijkt uit het Bitfinex Alpha rapport.

De voorraad van bitcoin die door langetermijninvesteerders op cryptobeurzen wordt bewaard, is volgens experts van Bitfinex tot het laagste niveau in 18 maanden gedaald. Dit betekent dat deze investeerders minder bitcoin beschikbaar hebben om te verkopen op de markt. Het gaat vooral om de statistiek niet-verplaatste bitcoin in één jaar.

Advertentie

Bitcoin halving nabij, prijsstijging lonkt?

Tegelijkertijd staat de bitcoin-voorraad onder druk vanwege de aanstaande halving, wat betekent dat de beloning voor bitcoin-miners wordt gehalveerd.

De Bitcoin halving is een gebeurtenis die ongeveer elke vier jaar plaatsvindt. He evenement resulteert in een halvering van de beloning die miners ontvangen voor het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain. De eerst volgende halving staat gepland op aanstaande zaterdag 20 april.

De combinatie van bovenstaande factoren zou kunnen leiden tot verdere prijsstijgingen van bitcoin. Dit omdat de vraag naar de grootste cryptocurrency mogelijk hoger blijft dan het aanbod. De analisten van Bitfinex laten het volgende weten:

“Fundamenteel voor de prijsdynamiek van bitcoin is de halving van deze week, die, naarmate deze nadert, heeft geleid tot een opmerkelijke stijging van bitcoin die centrale exchanges verlaat, en een afname van de inactieve voorraad bitcoin die al meer dan een jaar niet is verplaatst, tot het laagste niveau in 18 maanden.”

De scherpe blik van de analisten laat zien dat dit vergelijkbare patronen zijn met het jaar 2020. Daarin stond de koersprijs aan een start van de volgende opwaartse impuls. “Dit patroon suggereert dat we mogelijk een vergelijkbare groeifase ingaan,” voegden de analisten toe.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie