Ivo Melchers Ivo Melchers
25/05/2023 11:00 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2023 11:00

Bitcoin en altcoins bewegen zijwaarts in de afgelopen week: stilte voor de storm?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


De afgelopen week was er niet bepaald vuurwerk op de cryptomarkt wat betreft koersbewegingen. Bitcoin (BTC) en de meeste altcoins staan op het moment enkele procenten lager dan een week eerder, terwijl de markt zich voor lijkt te bereiden op meer volatiliteit. Deze staat momenteel, tezamen met de liquiditeit, namelijk op een zeer laag niveau. Alleen nepnieuws waaruit bleek dat er een grote explosie nabij het Pentagon-complex in Washington D.D. had plaatsgevonden, bracht een zekere mate van volatiliteit in de cryptomarkt teweeg. Ook sloot BTC de dag gisteren met enkele procenten in het rood af waardoor het momenteel 4% lager handelt dan vorige week.

De bitcoin koers komt op het moment van schrijven uit op $26.197 op Binance en €24.435 op Bitvavo.

De totale crypto-marktkapitalisatie is gelijk aan $1,1 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 50 (neutral).

Met een consoliderende bitcoin prijs lijkt het een tikkende tijdbom voordat er weer een grote koersbeweging aan zit te komen. Om nieuwe gebruikers volop klaar te stomen biedt de Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct iedereen de mogelijkheid om de eerste €1.500 kosteloos te kunnen handelen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken via deze link.

Kan bitcoin naar $2,3 miljoen? Wereldberoemde auteur vindt van wel
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onrust bij Ledger: crypto wallet-maker in de problemen?

Het crypto nieuws van de afgelopen zeven dagen werd in zekere zin overspoeld door de problemen omtrent Ledger, de populaire maker van hardware wallets. Nadat de grootmacht binnen de crypto-wereld een nieuwe update bekend had gemaakt, Ledger recovery, ontstond er veel ophef binnen de crypto community. Middels de update is het mogelijk om je crypto wallets te herstellen in het geval dat je je seed phrase verliest. Met een optioneel betaald abonnement zal de herstelzin in drie delen worden opgesplitst, versleuteld en met drie verschillende serviceproviders worden gedeeld.

De nieuwe update is volgens velen in tegenstijd met de principes van zelfbewaring. De CEO van Ledger heeft in een podcast tevens bevestigd dat de opgeslagen herstelzinnen in theorie aan overheden overgedragen kunnen worden mocht het bedrijf een dagvaarding ontvangen.

Inmiddels is de veelal bekritiseerde update uitgesteld totdat de code open-source beschikbaar is.

Advertentie

Misbruikt bitcoin beurs Binance klantentegoeden?

Deze week kon je bovendien lezen dat Binance,’s werelds grootste crypto exchange, beschuldigd wordt van het feit twee jaar lang geld van klanten te hebben vermengd met zijn eigen geld. Hiermee zou Binance de klantentegoeden kunnen gebruiken voor eigen doeleinden. Snel reageerde de Chief Communications Officer van Binance, Patrick Hillmann, om het verhaal onderuit te halen. In een tweet haalde hij het artikel van persbureau Reuters, die de schandalen op 23 mei had uitgelicht in een speciaal rapport, onderuit.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin koers volatiel na dit nepnieuws

Een afbeelding van een explosie nabij het Pentagon, gegenereerd door artificial intelligence (AI), zorgde voor een zekere mate van angst op de cryptomarkt met als gevolg een verhoogde verkoopdruk. Nadat het ‘nieuws’ echter in de prullenbak verdween, leken veel investeerders de dip te zien als een koopmogelijkheid waardoor BTC snel weer zijn weg omhoog had gevonden. Inmiddels is de bitcoin koers echter weer gezakt, waardoor het over de afgelopen zeven dagen in het rood kleurt.

5 grootste bitcoin miners verkopen nog altijd niet, ondanks halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Litecoin is de hardste daler terwijl halving nadert

Terwijl de veelbesproken Bitcoin halving nog minder dan een jaar op zich laat wachten, zal de belangrijke halvering van de blokbeloningen voor de miners op het netwerk van Litecoin (LTC) over enkele maanden plaatsvinden. Momenteel staat de datum voor het in tweeën splitsen van de mining-beloningen voor 10 augustus.

Terwijl dit grote evenement over het algemeen wordt beschouwd als een bullish katalysator, is de altcoin veelal afhankelijk van zijn ‘grotere broer’ BTC. Met een daling van meer dan 10% is LTC de hardste daler van de afgelopen week. Op het moment van schrijven komt de koers uit op $84,31

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

PEPE koers onderuit na dit nieuws

Terwijl de cryptomarkt een tijdje terug volledig in rep en roer was van de nieuw gelanceerde meme-coin pepe (PEPE), lijkt de hype omtrent de groene kikkermunten momenteel gedoofd te zijn. Eerder deze maand had Anycoin Direct de meme-coin gelist waardoor Nederlandse crypto-investeerders zichzelf bloot kunnen stellen tot de razend populaire cryptomunt.

In de afgelopen weken is de koers van PEPE flink onderuit gegaan en ook in de afgelopen 7 dagen was de nieuw gelanceerde meme-coin niet in staat om een flinke daling te voorkomen. In totaal is het  in de afgelopen week namelijk met meer dan 10% gezakt.

In het altcoin nieuws kon je deze week lezen dat Blackrock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, een totaal van 1,27 biljoen PEPE tokens, ter waarde van bijna 2 miljoen dollar, had opgenomen vanuit Binance. Door de blockchain te bespeuren, is te zien dat de vermogensbeheerder 1 biljoen Pepe tokens op 21 april voor een totaal van 244 duizend dollar had gekocht en op 5 mei voor maar liefst 2,63 miljoen dollar weer had verkocht.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel bij Anycoin Direct

Wil jij ook eenvoudig en snel jouw favoriete cryptomunten kopen? Maak een account bij de Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct om de eerste €1.500 gratis te kunnen handelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie