Timo Bult Timo Bult
01/09/2023 05:31 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2023 19:46

Bitcoin koers daalt, hoop op beursfonds krijgt een dreun

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers daalt, hoop op beursfonds krijgt een dreun

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De bitcoin koers steeg deze week flink in waarde en in een klap was de hoop weer terug. Maar helaas is de koers weer terug bij af. In deze ochtendupdate bekijken we de laatste stand van zaken en blikken we vooruit. Wat zijn belangrijke dingen om vandaag in de gaten te houden? We zetten het voor je op een rijtje!

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers weer terug bij af

We beginnen met de bitcoin koers. Die begon op dinsdag te stijgen om niet veel later met 8,5% in de plus te staan. De stijging leek een direct resultaat te zijn van het positieve crypto nieuws dat Grayscale zijn rechtszaak omtrent een bitcoin beursfonds gewonnen heeft.

Bij het prijsniveau van $28.000 werd de prijs tot stoppen gedwongen. Hier bleek de weerstand te sterk waardoor een verdere stijging onmogelijk was.

Gisteren begon bitcoin juist weer te dalen. Op het moment van schrijven is de positieve impuls, die het Grayscale nieuws eerder veroorzaakte, volledig ongedaan gemaakt. Met andere woorden, we zijn weer terug bij af!

Bitcoin koers afgelopen 7 dagen.
De bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen. Duidelijk is te zien hoe het Grayscale nieuws een stijging veroorzaakte, maar dat we nu weer terug bij af zijn. – Bron: CoinMarketCap

Al met al staat de bitcoin prijs in euro op het moment van schrijven op 24.000 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De dollar prijs van BTC staat op 26.020 op crypto exchange Bybit.

Advertisement

Bitcoin nieuws terwijl je lag te slapen: ETF-hoop vervlogen

Terwijl het Grayscale nieuws dus eerst nog een positieve impuls gaf aan de prijs en het sentiment onder investeerders, gooide de Amerikaanse toezichthouder gisteravond alsnog roet in het eten. Een aantal bitcoin beursfondsaanvragen (ETF’s) zijn namelijk uitgesteld.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen van BlackRock, Fidelity, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco en Valkyrie uitgesteld tot tenminste oktober dit jaar.

Een beursfonds zou goed nieuws kunnen betekenen voor bitcoin aangezien het institutionele partijen toestaat om in bitcoin te investeren. Maar daar moeten we dus nog even op wachten.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Belangrijke data voor BTC handelaren

Tot slot werpen we een snelle blik op de belangrijke economische data die vandaag gepubliceerd zullen worden. Het gaat weer om data vanuit de grootste economie ter wereld, de Verenigde Staten.

Dit kan impact hebben op de bitcoin prijs. Mocht de Amerikaanse economie bijvoorbeeld tekenen van zwakte tonen dan kan dit voor meer onzekerheid zorgen. Houd dit dus goed in de gaten:

Belangrijke data voor vandaag (NL-tijd):

14:30 – Amerikaanse werkloosheidscijfers voor augustus

14:30 – Amerikaanse ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI) voor augustus

Bron: Investing.com

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement