Erik Juffermans Erik Juffermans
23/10/2022 14:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 14:40

Bitcoin wordt weer een inflatiehedge, zegt Bank of America

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin begint te stijgen, wat belooft maart voor de koers?

Foto: Markik/Shutterstock

Analisten van Bank of America hebben de groeiende correlatie tussen goud en bitcoin (BTC) opgemerkt. In een nieuw rapport van de Amerikaanse bank komt naar voren dat de correlatie tussen goud en bitcoin sinds midden augustus aan het toenemen is. Volgens de analisten toont dit aan dat investeerders bitcoin weer meer gaan zien als een inflatiehedge dan een risico-asset. 

Memecoins komen naar Bitcoin: dit is de eerste
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin correlaties veranderen

Eerder dit jaar correleerde de bitcoin koers sterk met aandelenmarkten zoals de S&P 500 en de Nasdaq, maar dit lukt dus inmiddels langzamerhand te veranderen. Investeerders beginnen de kwaliteit van bitcoin als het digitale goud weer te herkennen.

De bevindingen van Bank of America komen overeen met vergelijkbare onderzoeken van de laatste weken. Zo merkte analysebedrijf Kaiko op dat bitcoin in tijden van de huidige inflatie steeds sterker begint te gedragen als een inflatiehedge. Zo zakten de aandelenmarkten de laatste harder dan bitcoin terwijl dit eerder dit jaar andersom was. De data van Kaiko toont aan dat de bitcoin koers in september met ongeveer 3 procentpunten daalde terwijl de S&P 500 en Nasdaq een stuk forser daalden rond de 7 en 9 procent. Goud lijkt voor investeerders nog altijd de favoriete inflatiehedge te zijn, het kostbare metaal daalde met slechts 1.27% in dezelfde periode.

Institutionele bitcoin adoptie

Bitcoin werd jaren aangeprezen als een digitale versie van goud, maar verloor die status dit jaar toen het vooral samen met aandelenmarkten daalden. Nu lijken investeerders deze kwaliteiten van bitcoin weer te gaan herkennen. 

De groeiende correlatie tussen bitcoin en goud komt ten tijde van versnelde institutionele adoptie van crypto. Vorige week gaf John D’Agostino van crypto exchange Coinbase in een interview aan dat de institutionele adoptie van crypto zeer snel gaat. Volgens D’Agostino is er steeds meer interesse in bitcoin van voorheen ongeïnteresseerde instituties. Hij gaf wel aan dat de acceptatie van een spot bitcoin exchange trading fund (ETF) positief zou zijn. Volgens hem willen de meeste financiële instituties simpelweg bitcoin exposure zonder zich bezig te houden met het veilig houden van hun crypto-assets.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie