Roy van Krieken Roy van Krieken
10/06/2022 17:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/06/2022 17:02

Coinbase CEO: ‘Bitcoin kan de wereldwijde reservemunt worden’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase CEO: ‘Bitcoin kan de wereldwijde reservemunt worden’

Foto: Velishchuk Yevhen/Shutterstock

De CEO van de grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, heeft zich onlangs in een interview uitgelaten over de toekomst van bitcoin (BTC). Volgens hem ziet deze toekomst er bijzonder goed uit en bestaat er zelfs een goede kans dat bitcoin de plek van de Amerikaanse dollar als globale reserve valuta over kan nemen.

Bitcoin halving: massaverkoop kan BTC koers maanden drukken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin als ‘reserve currency’

Hij vergelijkt deze hypothetische status van bitcoin met de Gouden Standaard in het verleden. Tot enkele decennia geleden stond goud aan de basis van het globale monetaire systeem. Zelfs de waarde van de dollar was verbonden aan de waarde van goud. Volgens Armstrong zou het zomaar eens kunnen dat bitcoin in de toekomst een vergelijkbare positie zal innemen.

“Een alternatief voor de ondergang van de VS en de opkomst van China is nog steeds een zeer landgerichte kijk op de wereld. Het is één land dat de nieuwe wereldorde zou moeten zijn. Maar ik denk dat het deze keer een beetje anders kan zijn, namelijk dat we een nieuwe wereldwijde goudstandaard hebben die is ingevoerd met Bitcoin.”

Wel erkent Armstrong dat zo’n scenario nog wel even op zich zal laten wachten. Op dit moment heeft bitcoin namelijk nog slechts zo’n 200 miljoen gebruikers. Dit komt niet eens in de buurt van de hoeveelheid mensen die op dagelijkse basis gebruik maken van de Amerikaanse dollar.

“Ik denk dat de meeste mensen in de wereld dit als iets geks zouden beschouwen om te zeggen, of als een tegendraadse mening of wat dan ook. Maar ik denk dat er een kans is dat Bitcoin de nieuwe wereldwijde reservevaluta wordt.”

Het einde van de Amerikaanse dollar?

Het is volgens Armstrong niet vreemd om te verwachten dat vroeg of laat de Amerikaanse dollar de titel van wereldwijde reservemunt zal verliezen. Hij stelt dat historisch gezien telkens een reservemunt maar een gelimiteerde levensduur heeft. Dit hebben we in het verleden gezien met onder meer de Britse pond en de Nederlandse gulden. 

“Fiatvaluta’s zijn historisch gezien verbonden met harde grondstoffen, zoals goud ofzo. Maar elke fiatvaluta in de geschiedenis, ik denk dat het er duizenden waren, verbreekt uiteindelijk de koppeling met de harde grondstof eronder en dan worden ze uiteindelijk opgeblazen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie