Roy van Krieken Roy van Krieken
11/01/2024 11:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2024 11:20

Wat kunnen we van de eerste dag voor Bitcoin ETF’s verwachten?

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-ETF-BTC-koers

Foto: Shutterstock/Mc_Cloud

De financiële wereld is getuige van een baanbrekende ontwikkeling: de langverwachte goedkeuring van spot bitcoin (BTC) ETF’s in de Verenigde Staten is een feit. Na een decennium van uitdagingen en afwijzingen, verleende de Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk goedkeuring aan deze revolutionaire beleggingsproducten. Deze ETF’s, die op prominente Amerikaanse markten zoals de NYSE en Nasdaq zullen debuteren later vandaag, zijn een gamechanger voor zowel individuele als institutionele beleggers. Wat kunnen we van de eerste handelsdag verwachten?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

De impact van spot bitcoin ETF’s

Wat betekent dit voor de gemiddelde belegger en de cryptomarkt in het algemeen? Deze ETF’s bieden een nieuwe manier om te investeren in bitcoin zonder directe aankoop van de cryptomunt. Ze maken het mogelijk voor beleggers om via traditionele beursplatforms toegang te krijgen tot de prijsontwikkeling van bitcoin, wat een enorme stap voorwaarts is in de acceptatie van crypto als een legitieme beleggingsklasse. Cynthia Lo Bessette van Fidelity, een van de uitgevers van de bitcoin ETF’s, benadrukt in een gesprek met CoinDesk het belang van deze ontwikkeling voor het vergemakkelijken van beleggers om veilig toegang te krijgen tot de cryptomarkt.

“We hebben lang geloofd dat een spot exchange traded-product een efficiënte manier zou zijn voor beleggers om blootstelling te krijgen aan bitcoin. Als bedrijf blijven we ons inzetten om te voldoen aan de groeiende vraag van beleggers door hen tools te bieden die hun keuzes ondersteunen en veilige toegang tot markten faciliteren.”

Met de lancering van 11 spot bitcoin ETF’s, die al miljarden dollars aan activa hebben verzameld, zijn marktmakers druk bezig geweest met voorbereidingen. Deze voorbereidingen moeten ervoor zorgen dat de bitcoin markt efficiënt blijft werken met de nieuwe instroom van interesse. Het zou zomaar eens kunnen namelijk dat op de eerste dag, vandaag dus, al een heleboel geld de nieuwe bitcoin ETF’s in zal stromen.

Advertentie

Voorzichtige optimisme

Ondanks de opwinding rond deze lancering, is een meer geleidelijke toename van interesse en investeringen in deze nieuwe ETF’s ook een realistisch scenario. Traditionele investeerders zijn wellicht nog wat terughoudend, en zullen misschien afwachten tot de hype wat is bedaard voordat zij een stap nemen. Dat zou betekenen dat het effect op de BTC koers nog beperkt zal blijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie