Timo Bult Timo Bult
12/12/2021 19:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2021 19:29

Dit was het crypto nieuws van deze week

Nieuws
Dit was het crypto nieuws van deze week

Na de snelle crash van de bitcoin (BTC) koers in de eerste week van december, bleef de koers de afgelopen week over het algemeen horizontaal handelen. Ondanks de misschien wat saaie bewegingen op de markt was er natuurlijk alsnog genoeg interessant nieuws. In dit artikel lees je een overzicht met het belangrijkste crypto nieuws van deze week!

Analist waarschuwt: Bitcoin gaat niet stijgen na de halving

Bitcoin whales slaan in

Vorige zaterdag werd getekend door de crash op de cryptomarkt waardoor onder andere de BTC prijs onder een aantal belangrijke steunzones terecht kwam. Dat weerhield een aantal whales er echter niet van om weer eens flink in te slaan. De derde grootste bitcoin whale kocht gedurende de neerwaartse beweging weer honderden miljoenen aan bitcoin, zoals je in dit artikel kan lezen.

Een andere whale, MicroStrategy, deed hetzelfde en kocht deze week meer dan 1.000 bitcoins. Het beursgenoteerde bedrijf koopt regelmatig bitcoin en bezit hierdoor nu 122.478 bitcoins! Zou de huidige piek van $69.000 dan toch niet de top zijn van deze bull-markt? De Nederlandse analist PlanB denkt in ieder geval van niet.

Advertentie

Ubisoft lanceert NFT’s voor mainstream games

Dan nieuws dat de tezos (XTZ) koers deed ontploffen. Ubisoft, de grote game-ontwikkelaar die onder andere bekend is van games als Assassin’s Creed, heeft namelijk een nieuw non-fungible token (NFT) platform gelanceerd. Met dit platform gaat het op Tezos-gebaseerde NFT’s onderdeel van bekende games maken. Toch is niet iedereen blij met de stap van Ubisoft.

Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana

1,2 miljoen Nederlanders hebben crypto’s als bitcoin

Er was ook nieuws van eigen bodem deze week. Namelijk een interessant onderzoek van Ipsos, in opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daaruit blijkt dat maar liefst 1,18 miljoen Nederlanders in crypto investeren. Bitcoin is een van de populairste cryptocurrencies, maar er is ook grote interesse in altcoins. In dit artikel lees je een mooi overzicht van alle onderzoeksresultaten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De wereld zoekt naar crypto

In de rest van de wereld lijkt de crypto adoptie ook te versnellen, zo blijkt uit de top 10 wereldwijde zoekopdrachten op Google. In de top 10, categorie “nieuws”, vinden we “Dogecoin” terug op plek 4 en “Ethereum price” op plek 10. Het is opvallend om de cryptocurrencies terug te vinden in het lijstje waarin we ook zoekopdrachten als Afghanistan, COVID Vaccine en COVID vinden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie