Timo Bult Timo Bult
06/07/2019 11:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2019 11:06

Dit zijn 3 'hot topics' binnen de cryptocurrency sector

Nieuws

Binnen de cryptocurrency– en blockchain-industrie vinden ontwikkelingen in rap tempo plaats. Natuurlijk, de bitcoin koers zit sinds april van dit jaar in een mooie uptrend en dat is goed nieuws. Maar er zijn zoveel meer positieve en interessante ontwikkelingen binnen deze sector. In dit artikel lees je over drie trends die op dit moment ‘hot’ zijn.

Internationale bank stapt de crypto wereld binnen met bijzondere test

Token Burning (het vernietigen van crypto tokens)

Token burning, of letterlijk vertaald “het verbranden van tokens”, houdt in dat een crypto-project of cryptocurrency exchange tokens terugkoopt en deze vernietigd. Dit concept is niet nieuw, bedrijven doen dit vaker met hun eigen aandelen.
Zo kocht Apple vorig jaar voor $100 miljard aan aandelen terug om deze vervolgens te vernietigen. Waarom? De waarde van de aandelen die nog bestaan nemen hierdoor toe aangezien het aanbod kleiner wordt. Ook namen de dividenden met 16% toe. Ditzelfde kan worden gedaan met cryptocurrencies. Een mooi voorbeeld is TRON dat miljoenen aan TRX-tokens terug gaat kopen.

Advertentie

Gedecentraliseerde Autonome Organisaties (DAO’s)

DAO is een afkorting voor Decentralized Autonomous Organizations. Dit zijn autonome bedrijven die in principe op een blockchain opereren. Het bedrijf opereert dankzij regels en opdrachten die vast zijn gelegd in een smart contract. 
Deelnemers aan zo’n DAO kunnen stemmen voor bijvoorbeeld het aanstellen van een nieuwe manager. Ook kunnen deelnemers stemmen wanneer en bij welk resultaat bonussen moeten worden uitgekeerd. Kortom, een DAO kan het runnen van een bedrijf decentraliseren en dus democratischer maken.

Shiba Inu weddenschap leverde familie onverwachte miljoenen op

Initial Exchange Offerings (IEO’s)

2017 was hét jaar van de Initial Coin Offering (ICO). Investeren was een eitje en zo nu en dan werden er nieuwe miljonairs geboren dankzij een slimme investering, of gewoon geluk. Toch bleek het concept uiteindelijk niet erg succesvol te zijn voor de meeste crypto-investeerders.
Uit een onderzoek bleek bijvoorbeeld dat ruim 78% van de ICO’s in 2017 pure oplichterij waren. Veel geld ging verloren en toezichthouders wereldwijd maakten er gedurende 2018 langzaamaan een einde aan. Sindsdien is het totale bedrag dat via ICO’s wordt opgehaald sterk gedaald.
Er is echter een alternatief: de Initial Exchange Offering (IEO)Dit zijn in principe gewoon ICO’s maar dan gereguleerd door een cryptocurrency exchange. Zo kunnen investeerders veilig investeren in projecten die door een exchange zijn geselecteerd. Deze exchanges, zoals Binance met zijn Launchpad-platform, screenen deze projecten eerst grondig om te voorkomen dat het oplichterij is. Op die manier krijgen investeerders alleen projecten voorgeschoteld die de potentie hebben om een mooi rendement te genereren.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie