Ivo Melchers Ivo Melchers
10/05/2023 09:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2023 09:10

PayPal heeft bijna $1 miljard aan bitcoin en ethereum op de balans

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

In de afgelopen paar jaar heeft PayPal langzaam maar zeker terrein gewonnen binnen de crypto-industrie. De betalingsgigant heeft namelijk verschillende crypto functies geïntroduceerd tot zijn klanten. Eind 2020 zette PayPal de eerste grote stap in de crypto-wereld door gebruikers uit de Verenigde Staten in staat te stellen om bitcoin (BTC), ethereum (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) te kopen, verkopen en vast te houden. De betalingsverwerker heeft in een nieuw kwartaal rapport bekend gemaakt hoeveel crypto het vasthoudt voor zijn klanten.

3 redenen waarom ethereum uitblinkt volgens grote vermogensbeheerder
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bijna $1 miljard aan BTC, ETH, BCH en LTC

Enkele maanden geleden kon je in het crypto nieuws lezen dat PayPal op 31 december een totaal van $604 miljoen aan BTC, ETH, BCH en LTC vasthield voor zijn klanten. Dit was de eerste keer dat het bedrijf transparant was over zijn crypto holdings, aangezien dit vorig jaar verplicht werd gesteld door de Amerikaanse financiële toezichthouder.

Uit het nieuwe kwartaalrapport blijkt dat de hoeveelheid crypto bij PayPal met 56% is toegenomen sinds het laatste kwartaal van 2022. Het bedrijf laat namelijk weten dat het op 31 maart, aan het einde van het eerste kwartaal van 2023, een totaal van $943 miljoen aan crypto in bezit had.

Bitcoin en ethereum zijn verantwoordelijk voor maar liefst 91,3% van het totaal. De resterende 8,7% wordt opgemaakt door bitcoin cash en litecoin, maar er wordt niet gespecificeerd hoe deze verdeeld zijn.

Paypal’s gerapporteerde totale financiële verplichtingen voor het eerste kwartaal bedroegen $1,2 miljard. Crypto-activa waren goed waren 77,9%, een toename van meer dan 10% dan de gerapporteerde verplichtingen van het vierde kwartaal van 2022. Het bedrijf houdt geen cryptocurrencies aan op zijn balans buiten de activa van zijn klanten.

Advertentie

PayPal en crypto

Nadat het bedrijf in november 2020 crypto-diensten begon aan te bieden, zijn de ontwikkelingen niet gestopt. Later werd het namelijk ook mogelijk om de eerdergenoemde cryptocurrencies te gebruiken als betaalmiddel bij alle PayPal aangesloten winkels in de VS. Sinds 2021 kunnen inwoners uit het Verenigd Koninkrijk ook BTC, ETH, BCH en LTC kopen, verkopen en vasthouden.

Sinds juni vorig jaar is het tevens mogelijk om crypto vanuit PayPal naar andere crypto wallets te sturen. Sinds kort kunnen gebruikers van Venmo, de mobiele peer-to-peer­ (P2P) betaalapp van PayPal, crypto verzenden op het platform. Sinds 2021 kan de sociale betaalapp worden gebruikt voor het kopen, verkopen en vasthouden van BTC, ETH, BCH en LTC.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie