Roy van Krieken Roy van Krieken
11/03/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 13:30

Gaan er nog meer banken onderuit? ‘Rich Dad’ schrijver denkt het wel

icon-finance
Finance nieuws
¿Se hundirán más bancos? El escritor de

Foto: kiraziku2u/Shutterstock

Binnen een extreem korte tijd gingen twee grote banken, namelijk Silvergate en nu ook Silicon Valley Bank, achter elkaar ten onder. Vooral de ondergang van Silicon Valley Bank (SVB) is een flinke klap voor het wereldwijde financiële systeem. Immers, SVB was een een reusachtige bank. Volgens de schrijver van het boek “Rich Dad, Poor Dad, Robert Kiyosaki is dit pas het begin.

Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd
Miljoenenclaim tegen Gamestop-legende plots van tafel geveegd

Bankencrisis aanstaande?

Volgens Kiyosaki is het slechts een kwestie van tijd voordat een derde bank het leven zal laten. Naar eigen zeggen had hij ook de implosie bij Lehman Brothers in 2008 zien aankomen en ziet hij reden om te geloven dat iets vergelijkbaars momenteel plaatsvindt.

“Twee grote banken zijn neergestort. #3 gaat eraan. Koop nu echte gouden en zilveren munten. Geen ETF’s. Als Bank #3 failliet gaat, schieten goud en zilver omhoog. 2008 Ik voorspelde de ineenstorting van Lehman dagen voor de ineenstorting op CNN. Als je bewijs wilt, ga dan naar RICH DAD .com,”

Een andere bank die momenteel in zwaar weer verkeert is het Zwitserse Credit Suisse. Of dit ook de bank is waarvan Kiyosaki verwacht dat hij binnenkort ten onder gaat is niet duidelijk. 

De gevolgen van een bankencrisis zoals Kiyosaki hem voorspelt zullen groot zijn. Een van die gevolgen zal een stijgende vraag naar edelmetalen zoals goud en zilver zijn. Net zoals tijdens de kredietcrisis van 2008 zullen goud en zilver enorm in waarde stijgen, aldus de schrijver.

Uiteraard is dit slechts een voorspelling van een enkele analist en geeft het onder geen beding een garantie voor gebeurtenissen in de toekomst.

“Koop bitcoin”

Kiyosaki is ook een uitgesproken voorstander van bitcoin (BTC). Hij roept zijn volgers geregeld op om bitcoin te kopen. Onlangs was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat hij uithaalde naar de rechterhand van Warren Buffett, Charlie Munger. Munger staat juist weer bekend om zijn felle haat voor bitcoin en crypto in het algemeen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Finance nieuws

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie