Roy van Krieken Roy van Krieken
11/03/2023 13:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2023 13:30

Gaan er nog meer banken onderuit? ‘Rich Dad’ schrijver denkt het wel

icon-finance
Finance nieuws
¿Se hundirán más bancos? El escritor de

Foto: kiraziku2u/Shutterstock

Binnen een extreem korte tijd gingen twee grote banken, namelijk Silvergate en nu ook Silicon Valley Bank, achter elkaar ten onder. Vooral de ondergang van Silicon Valley Bank (SVB) is een flinke klap voor het wereldwijde financiële systeem. Immers, SVB was een een reusachtige bank. Volgens de schrijver van het boek “Rich Dad, Poor Dad, Robert Kiyosaki is dit pas het begin.

Bekendste bitcoiner van Nederland krijgt eigen televisieserie
  • icon-finance
    Finance nieuws

Bankencrisis aanstaande?

Volgens Kiyosaki is het slechts een kwestie van tijd voordat een derde bank het leven zal laten. Naar eigen zeggen had hij ook de implosie bij Lehman Brothers in 2008 zien aankomen en ziet hij reden om te geloven dat iets vergelijkbaars momenteel plaatsvindt.

“Twee grote banken zijn neergestort. #3 gaat eraan. Koop nu echte gouden en zilveren munten. Geen ETF’s. Als Bank #3 failliet gaat, schieten goud en zilver omhoog. 2008 Ik voorspelde de ineenstorting van Lehman dagen voor de ineenstorting op CNN. Als je bewijs wilt, ga dan naar RICH DAD .com,”

Een andere bank die momenteel in zwaar weer verkeert is het Zwitserse Credit Suisse. Of dit ook de bank is waarvan Kiyosaki verwacht dat hij binnenkort ten onder gaat is niet duidelijk. 

De gevolgen van een bankencrisis zoals Kiyosaki hem voorspelt zullen groot zijn. Een van die gevolgen zal een stijgende vraag naar edelmetalen zoals goud en zilver zijn. Net zoals tijdens de kredietcrisis van 2008 zullen goud en zilver enorm in waarde stijgen, aldus de schrijver.

Uiteraard is dit slechts een voorspelling van een enkele analist en geeft het onder geen beding een garantie voor gebeurtenissen in de toekomst.

“Koop bitcoin”

Kiyosaki is ook een uitgesproken voorstander van bitcoin (BTC). Hij roept zijn volgers geregeld op om bitcoin te kopen. Onlangs was nog in het bitcoin nieuws te lezen dat hij uithaalde naar de rechterhand van Warren Buffett, Charlie Munger. Munger staat juist weer bekend om zijn felle haat voor bitcoin en crypto in het algemeen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie