Koffie met CI

Koffie met CI: het crypto nieuws van 16 mei

Goeiemorgen! Tijd weer voor Koffie met CI!, je dagelijkse portie cryptocurrency– en blockchain-nieuws. Er is gisteren een hoop gebeurd! Laten we direct beginnen. Dit is er gebeurd gisteren:

Terwijl bitcoin (BTC) in de ochtend consolideerde met een stijging van 0,7%, lieten de altcoins voornamelijk groene cijfers zien. Zo stond bitcoin cash (BCH) 9,5% in de plus, EOS (EOS) 9% en stellar (XLM) zelfs 22,6% in de plus!

De adempauze van bitcoin gaf ons de tijd om na te gaan wat de rally nu veroorzaakt heeft. De meningen zijn verdeeld. Zo is Erik Voorhees, CEO van ShapeShift, van mening dat investeerders denken dat de markt een bodem heeft bereikt en dat zij zich klaarmaken voor investeringen of deze al hebben gedaan. Hij denkt niet at de rally tot stand is gekomen door groepen van grote investeerders of whales. Prominent cryptocurrency-analist Alex Krüger denkt wel degelijk dat grote investeerders, wellicht met voorkennis van ontwikkelingen omtrent Fidelity, Bakkt en TD Ameritrade, de markt hebben betreden en zo de prijs hebben opgedreven.

Advertentie

Of bitcoin nu door zal stijgen, eerst terug zal zakken of dat altcoins zullen stijgen, daar lijken ook de wildste verhalen over rond te gaan. Zo gelooft analist Josh Rager in een pullback, een overtuiging die hij onderbouwt met een prijsgrafiek uit 2015 waarop bitcoin een zelfde soort groei doormaakte. Anderen geloven dat Fear Of Missing Out (FOMO) nu een grotere rol kan spelen dan bij de vorige bull run uit eind 2017, begin 2018 en daardoor de bitcoin-koers zelfs boven de $20.000 kan stijgen. Daarnaast zullen de ontwikkelingen omtrent Fidelity, TD Ameritrade, Bakkt, Eris X en Cash App volgens dezelfde mensen aan een flinke rally bijdragen. Mocht de bitcoin-koers echter consolideren dan lijkt de verwachting te zijn dat de altcoins hier de vruchten van zullen plukken.

Cryptocurrency exchange Binance kondigt een nieuwe token sale aan op haar Binance Launchpad. Harmony (ONE), een blockchain startup die bedrijven wil helpen een handelsplatform te ontwikkelen voor inwisselbare en niet inwisselbare tokens, zal op 27 mei via Binance een Initial Exchange Offering (IEO) houden.

De blockchain van Steller (XLM) was vandaag bijna twee uur uit de lucht. Door een grootschalige uitval van de Stellar Development Foundation (SDF) nodes, die zorgen voor consensus op de blockchain, werden transacties niet geverifieerd. De cryptocurrency community reageerde met de kritiek dat Stellar niet decentraal opereert.

Cryptocurrency exchange Cryptopia stopt. De exchange die een half jaar geleden werd getroffen door een hack heeft twee curatoren aangesteld om het bedrijf te liquideren.

Het doek is ook (tijdelijk) gevallen voor Blockport. Na een eerste ronde Security Token Offering (STO), waarin te weinig geld werd geworven en derhalve de soft cap van €1 miljoen niet werd gehaald, gooit Blockport nu de handdoek in de ring. Investeerders zullen hun investering in euro terug krijgen en het bedrijf gaat offline in beraad of een doorstart erin zit.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te bekijken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.831,84 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.776,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.809,14 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.833,91 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.842,68 Kopen
5
5
Bitcoinmeester
Reviewed
€6.844,61 Kopen
Laatste nieuws