Nick de Jong Nick de Jong
18/06/2024 14:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 10:56

Amerikaanse Bitcoin miner-aandelen stijgen harder dan BTC koers

Bitcoin-BTC
icon-mining
Mining
Bitcoin halving heeft grote impact, zo bereidden miners zich voor

Foto: Erman Gunes/Shutterstock

De Verenigde Staten heeft een groot aantal bitcoin (BTC) miners in het land. De grotere mining bedrijven zijn inmiddels ook terug te vinden op de landelijke beurzen. Door de jaren heen is de aanwezigheid van deze bedrijven op de Amerikaanse beurs steeds verder uitgegroeid. Door groot nieuws en gunstige factoren wisten zij hun groei verder door te zetten in deze maand. Het lukte hun zelfs om gezamenlijk een nieuw record te vestigen.

Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië

Mining bedrijven presteren beter dan bitcoin

De 14 grootste bitcoin miners in de Verenigde Staten hebben samen een nieuwe mijlpaal bereikt. Volgens een onderzoeksrapport van de Amerikaanse bank JPMorgan, zijn de 14 bedrijven samen nu meer waard dan ooit. Op 15 juni vertegenwoordigden zij samen meer dan 22,8 miljard dollar aan marktkapitaal. Door deze stijging presteren de miners zelfs beter dan de grootste cryptomunt, die het de laatste twee weken erg zwaar heeft.

In de afgelopen twee weken deden bijna alle miningbedrijven het beter dan de grootste cryptomunt, die te maken had met flinke dalingen van meerdere procenten. De miner, Core Scientific (CORZ), liet de grootste stijging in haar koers zien met een uiteindelijk resultaat van 117%. Daar tegenover stond Argo Blockchain, met het laagste resultaat van -7%.

Advertentie

Core Scientific gaat belangrijke samenwerking aan

Een belangrijke bijdrage in de stijgende koersen van deze bedrijven is mogelijk het nieuws van Core Scientific. Zij maakte eerder bekend een samenwerking aan te gaan met het artificial intelligence (AI) bedrijf CoreWeave. 

Daarnaast nam de wereldwijde hashrate, waarmee men uitdrukt hoe snel er gemined wordt, verder af met nog eens 1%. Als gevolg hiervan nam ook de moeilijkheidsgraad van het minen af.

Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië

Aandeel VS-miners verder uitgebreid

De bitcoin miners in de Verenigde Staten hebben hun aandeel in de wereldwijde hashrate deze maand verder weten te vergroten, hierdoor zijn zij nu verantwoordelijk voor zo’n 23,8% van het totaal. Ten opzichte van mei is dat een groei van 1%.

Door de groei deze maand is juni de tweede opeenvolgende maand waarin de Amerikaanse bedrijven hun aandeel weten uit te breiden. Volgens het Amerikaanse JPMorgan is dat een positief signaal. Het zou erop kunnen wijzen dat de miners die niet zo efficiënt waren, na de bitcoin halving, hun werkzaamheden verder hebben teruggeschroefd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Mining nieuws

Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet
Bitcoin mining bedrijven renderen beter dan BTC koers, zegt JPMorgan
Advertentie