Erik Juffermans Erik Juffermans
05/11/2022 11:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2022 11:20

Canadees energiebedrijf wil niet meer leveren aan bitcoin miners

icon-mining
Mining
Canadees energiebedrijf wil niet meer leveren aan bitcoin miners

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Vanwege de verwachting van hoog energieverbruik deze winter, wil een energieleverancier in de provincie Quebec stoppen met leveren aan bitcoin (BTC) miners. De leverancier, Hydro-Quebec, heeft een verplichting om 270 megawatt te leveren aan crypto miners. De angst bestaat nu dat deze hoeveelheid tot tekorten kan leiden als het kwik deze winter gaat dalen. 

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving
  • icon-mining
    Mining

Het energienetwerk staat onder druk

De overheid heeft in samenspraak met Hydro-Quebec een verzoek ingediend aan de energie afdeling van de regering om de officiële verplichting aan de miners ongedaan te maken. De energieleverancier is bang dat als de deze winter het energieverbruik oploopt, het niet de veiligheid en betrouwbaarheid die het belooft kan nakomen. De eerste prioriteit is het welzijn van de burgers van Quebec.

“Het energieverbruik in de winter is een stuk hoger. Zelfs zonder de leveringen bedoeld voor crypto mining loopt de vraag naar energie op.”

Crypto mining groeit in Canada. Sinds de leegloop van miners vanuit China is het aantal miners in het Noord-Amerikaanse land aanzienlijk gegroeid. En deze hoeveelheid lijkt voorlopig niet af te nemen. Hydro-Quebec heeft plannen om de levering van energie aan crypto miners de komende jaren met 0.7 TWh te laten groeien. 

Naast crypto miners zetten ook waterstofcentrales en de glastuinbouw de energieleverancier onder druk. De Canadese regering erkent deze druk die crypto miners op het energienetwerk leggen. Sinds 2021 moeten miners daarom verschillende tarieven betalen op het gebruik van elektriciteit. De miners zelf denken mee aan oplossingen en hebben verschillende opties voorgesteld die de druk op het energienetwerk moeten doen afnemen.

Crypto blijft populair

Ten zuiden van de grens, in de Verenigde Staten, hebben verschillende crypto mining bedrijven belastingontheffingen gekregen vanwege de hoge energieprijzen. Ondanks het hoge energieverbruik zijn miners dus zeer welkom in de VS en Canada. Naast de mining activiteit is ook de crypto adoptie in opkomst in Canada. Recent werd bekend dat meer dan 30 procent van de Canadezen van plan zijn om volgend jaar crypto te kopen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie