Roy van Krieken Roy van Krieken
11/03/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 19:04

Britse autoriteiten verbieden bitcoin geldautomaten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britse autoriteiten verbieden bitcoin geldautomaten

Foto: aleks333/Shutterstock

De Engelse hoogste financiële autoriteit, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft elke exploitant van crypto geldautomaten in het land opgedragen deze machines per direct uit te zetten. Mochten zij dit niet doen dan kunnen zij een rechtszaak aan hun broek krijgen. Het verbod gaat om alle bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency geldautomaten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Geldautomaat ban

De FCA maakte vandaag bekend dat geldautomaten illegaal zijn in het Verenigd Koninkrijk. De wet UK Money Laundering Regulations (MLR) biedt het regelgevend raamwerk voor het verbod en mogelijke sancties bij een overtreding. Volgens de FCA voldoet geen enkele geldautomaat aan de eisen om een benodigde licentie te krijgen en dus wordt iedere geldautomaat automatisch illegaal verklaard.

“Crypto-automaten die crypto-asset uitwisselingsdiensten aanbieden in het VK moeten bij ons geregistreerd zijn en voldoen aan de Britse regelgeving inzake het witwassen van geld (MLR). Geen van de bij ons geregistreerde crypto-asset firma’s is goedgekeurd om crypto ATM-diensten aan te bieden, wat betekent dat elk van hen die in het Verenigd Koninkrijk actief is, dit illegaal doet en consumenten zouden er geen gebruik van mogen maken.”

Een grote exploitant van dergelijke geldautomaten in het VK, Gidiplus, heeft al bezwaar ingediend tegen het verbod, maar ondertussen heeft de rechtbank dit bezwaar al afgekeurd. Volgens hen kan Gidiplus geen bewijs leveren hoe zij in de toekomst geldautomaten kunnen opereren en tegelijkertijd volgens de wet kunnen handelen.

Regulatie van crypto ATM’s

Het Verenigd Koninkrijk is niet het eerste land dat hard uithaalt naar crypto geldautomaten. Elders in de wereld zijn overheden ook niet gecharmeerd van crypto ATM’s. In Nederland voerde de Nederlandsche Bank in 2021 ook nieuwe, aangescherpte regelgeving in omtrent crypto geldautomaten.

Dit had grote gevolgen voor de industrie. Waar voorheen exploitanten een behoorlijk zakcentje konden verdienen met deze diensten en klanten veelvuldig gebruikt maken van de geldautomaten kwam dit door de nieuwe regelgeving tot stilstand. De Nederlandsche Bank gaf de mogelijkheid tot witwassen aan als voornaamste reden om de regels behoorlijk te verscherpen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie