Roy van Krieken Roy van Krieken
11/03/2022 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2022 19:04

Britse autoriteiten verbieden bitcoin geldautomaten

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Britse autoriteiten verbieden bitcoin geldautomaten

Foto: aleks333/Shutterstock

De Engelse hoogste financiële autoriteit, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft elke exploitant van crypto geldautomaten in het land opgedragen deze machines per direct uit te zetten. Mochten zij dit niet doen dan kunnen zij een rechtszaak aan hun broek krijgen. Het verbod gaat om alle bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency geldautomaten.

Biden onder druk: Grijp in bij gijzeling leiders crypto-gigant Binance
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Geldautomaat ban

De FCA maakte vandaag bekend dat geldautomaten illegaal zijn in het Verenigd Koninkrijk. De wet UK Money Laundering Regulations (MLR) biedt het regelgevend raamwerk voor het verbod en mogelijke sancties bij een overtreding. Volgens de FCA voldoet geen enkele geldautomaat aan de eisen om een benodigde licentie te krijgen en dus wordt iedere geldautomaat automatisch illegaal verklaard.

“Crypto-automaten die crypto-asset uitwisselingsdiensten aanbieden in het VK moeten bij ons geregistreerd zijn en voldoen aan de Britse regelgeving inzake het witwassen van geld (MLR). Geen van de bij ons geregistreerde crypto-asset firma’s is goedgekeurd om crypto ATM-diensten aan te bieden, wat betekent dat elk van hen die in het Verenigd Koninkrijk actief is, dit illegaal doet en consumenten zouden er geen gebruik van mogen maken.”

Een grote exploitant van dergelijke geldautomaten in het VK, Gidiplus, heeft al bezwaar ingediend tegen het verbod, maar ondertussen heeft de rechtbank dit bezwaar al afgekeurd. Volgens hen kan Gidiplus geen bewijs leveren hoe zij in de toekomst geldautomaten kunnen opereren en tegelijkertijd volgens de wet kunnen handelen.

Regulatie van crypto ATM’s

Het Verenigd Koninkrijk is niet het eerste land dat hard uithaalt naar crypto geldautomaten. Elders in de wereld zijn overheden ook niet gecharmeerd van crypto ATM’s. In Nederland voerde de Nederlandsche Bank in 2021 ook nieuwe, aangescherpte regelgeving in omtrent crypto geldautomaten.

Dit had grote gevolgen voor de industrie. Waar voorheen exploitanten een behoorlijk zakcentje konden verdienen met deze diensten en klanten veelvuldig gebruikt maken van de geldautomaten kwam dit door de nieuwe regelgeving tot stilstand. De Nederlandsche Bank gaf de mogelijkheid tot witwassen aan als voornaamste reden om de regels behoorlijk te verscherpen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie