Kevin Schijven Kevin Schijven
06/11/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2019 10:45

China gaat toch niet crypto-mining verbieden, goed teken voor bitcoin (BTC)?

icon-mining
Mining
China gaat toch niet crypto-mining verbieden, goed teken voor bitcoin (BTC)?

De Chinese overheid gaat toch geen verbod op cryptocurrency-mining invoeren. Dat blijkt uit een nieuw document gepubliceerd door de National Development and Reform Commission (NDRC).
Op Crypto Insiders was in april te lezen dat China wellicht van plan was om crypto-mining in het land te verbieden. Het land hanteert al een verbod op bitcoin (BTC), cryptocurrency-exchanges en initial coin offerings (ICO’s).
De NDRC had in een eerdere versie van het rapport een lijst opgezet met 450 activiteiten die de commissie bestempelde als onveilig, slecht voor het milieu en/of een verspilling van middelen. De commissie had destijds crypto-mining aan deze lijst toegevoegd.
In de uiteindelijke versie van het document is mining dus weer verwijderd van de lijst. Dat is volgens sommigen een goed teken aangezien meer dan 70% van bitcoin-mining uitgevoerd wordt in China. Samson Mow, CSO van Blockstream, zegt op Twitter dat het bullish is voor bitcoin:

China’s National Development and Reform Commission heeft cryptocurrrency-mining verwijderd van de lijst van industrieën die ze willen elimineren. Bullish voor bitcoin.

Het nieuws volgt na de toespraak van Xi Jinping die zich positief over blockchain-technologie uitliet. Kort daarna steeg de prijs van bitcoin (BTC) enorm in een monster rally.
De People’s Daily, China’s grootste staatskrant, zei vervolgens dat China blockchain moet omarmen maar waarschuwde tegen cryptocurrencies. Toch bracht de Chinese overheid onlangs 25 instructievideo’s uit waaronder over bitcoin en ethereum (ETH).
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie