Rico Engelbarts
22/10/2018 20:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/10/2018 20:13

China wil anonimiteit van blockchain tegengaan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
china_wil_anonimiteit_van_blockchain_tegengaan

De Chinese overheid wil nieuwe wetgeving invoeren die blockchain bedrijven verplicht hun gebruikers te laten registeren onder hun echte naam inclusief identificatienummer, zo meldt de South China Morning Post (SCMP).
De Cyberspace Administration of China (CAC), het regelgevend orgaan voor het Chinese internet, diende het voorstel vrijdag in. De CAC is momenteel, tot de deadline van 2 november, op zoek naar feedback van het publiek omtrent de regelgeving. Verder heeft de CAC nog niet aangegeven wanneer de wetgeving van kracht zou gaan.
De wetgeving verplicht blockchain-bedrijven gebruikersgegevens op te slaan en deze data inzichtelijk te maken voor de autoriteiten. Tevens zijn bedrijven verplicht content te censureren die een dreiging voor de nationale veiligheid zou kunnen vormen.
Ook moeten de bedrijven zich tien dagen voordat zij operationeel zijn registeren bij de CAC. Als het gaat om zwaar gereguleerde sectoren, zoals bijvoorbeeld het onderwijs of de farmaceutische industrie, dan moeten zij eerst de desbetreffende vergunningen aanvragen voordat zij zich bij de CAC mogen registreren.
Volgens de SCMP komt deze regelgeving na een open brief die door een student op een blockchain werd geplaatst, nadat de brief verwijderd of gecensureerd werd op sociale media zoals WeChat en Weibo. De student sprak over seksuele intimidatie, aanranding en een universiteit die de student het zwijgen had opgelegd. De brief verscheen vervolgens op het Ethereum netwerk, een transparant blockchain-netwerk, waarop iedereen de brief kan lezen en de Chinese overheid niet kan censureren.
De nieuwe regelgeving komt niet als een verrassing. De Chinese overheid staat bekend om haar censuur. Sociale media platformen zoals Google, Facebook, Youtube en Twitter zijn er verbannen. Tevens heeft China zich streng opgesteld tegenover alles crypto. Handelen in cryptocurrencies is er verboden, maar ook initial coin offerings (ICO), cryptocurrency-exchanges en elk (media)platform dat crypto aanprijst. Diensten als WeChat verplichten gebruikers al te registeren met een identificatienummer.
Toch lijkt de crypto-handel gewoon door te zetten in China ondanks alle inspanningen van de overheid. Het is dan ook maar de vraag wat het effect van deze nieuwe wetgeving gaat zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie