Kevin Schijven Kevin Schijven
21/01/2021 18:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2021 18:24

Joe Biden pauzeert controversiële bitcoin (BTC) wallet wet, en meer positief nieuws uit de VS

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Joe Biden pauzeert controversiële bitcoin (BTC) wallet wet, en meer positief nieuws uit de VS

Joe Biden, de 46ste president van de Verenigde Staten, is na zijn inauguratie gelijk aan de slag gegaan en hij heeft al enkele beslissingen genomen die een behoorlijke invloed kunnen hebben op de cryptocurrency industrie.

FinCEN regel stilgegeld

Biden heeft een aantal nieuwe regels die de Trump administratie wilde invoeren tijdelijk stilgelegd zodat zijn regering er eerst een blik op kan werpen. Een daarvan is de beruchte regelgeving omtrent cryptocurrency wallets van de Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) en voormalig minister van Financiën Steven Mnuchin.
Deze controversiële regel zou Amerikaanse crypto-bedrijven als exchanges dwingen klantgegevens op te slaan, te verifiëren en te delen wanneer klanten transacties maken naar hun persoonlijke wallets. Dat geldt ook wanneer klanten hun crypto van beurzen willen afhalen. In Nederland werd een dergelijke regeling al eind vorig jaar ingevoerd. De bitcoin (BTC) community is hoopvol dat onder Biden deze regelgeving van de tafel geveegd wordt.

Wordt een Ripple bestuurslid de volgende Comptroller of the Currency?

Daarnaast wordt wellicht Michael S. Barr, voormalig bestuurslid bij Ripple, de nieuwe Comptroller of the Currency. Hij zou dan Brian Brooks vervangen, die vorige week opstapte als hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), de toezichthouder van banken in de VS.
Brooks voerde nog kort voor zijn vertrek enkele positieve regels door met betrekking tot de crypto industrie. Zo mogen nationale banken in de VS nu transacties verwerken met blockchain-technologie en stablecoins, en ontving Anchorage onlangs een vergunning van de OCC waardoor het bedrijf nu de eerste nationale crypto-bank van de VS is.
Het is nog onzeker of Barr daadwerkelijk verkozen zal worden en hij zal geen invloed hebben op de rechtszaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC klaagde onlangs Ripple aan en beschuldigt het bedrijf van de illegale verkoop van effecten met XRP.

Onlangs al benoemd

Wie wel invloed op deze zaak kan hebben is de nieuwe voorzitter van de SEC: Gary Gensler. Het is bekend van hem dat hij een vriendelijkere houding tegenover crypto heeft dan zijn voorganger Jay Clayton, die de aanklacht nog even snel voor zijn vertrek indiende.
Daarnaast werd onlangs Janet Yellen benoemd tot de nieuwe minister van Financiën. Zij was onlangs echter niet positief over bitcoin en crypto.
In Timo’s take van vorige zaterdag besprak Timo het financiële steunpakket dat Biden wil gaan doorvoeren. Dit pakket kan goed nieuws zijn voor bitcoin. Waarom dat zo is, lees je hier!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie