Sander van Rijn Sander van Rijn
08/12/2023 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/12/2023 14:57

VS wil ‘crypto leider’ blijven met nieuwe wetsvoorstellen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Analisten verwachten renteverlaging, positieve gevolgen voor bitcoin

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

De commissie voor Energie en Handel van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurt unaniem een ‘pro-blockchain’ wetsvoorstel goed. Met dit wetsvoorstel wil de Verenigde Staten zijn leiderschap in blockchaintechnologie behouden.

De recente goedkeuring van het Huis van Afgevaardigden belast Gina Raimondo, de Amerikaanse minister van Handel, met het ondersteunen van blockchaintechnologie. Zij heeft de persoonlijke taak om het gebruik van blockchain in de VS zo snel als mogelijk te vergroten.

Banken reageren gefrustreerd op digitale euro van ECB
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Wetsvoorstel stimuleert blockchain de VS

Op 5 december stemde de commissie met 46 stemmen voor het aannemen van de “Deploying American Blockchains Act of 2023”. Deze specifieke wet, onderdeel van House Regulation 6572, stimuleert het gebruik van blockchain in de VS.

Dit wetsvoorstel, bestaande uit 13 pagina’s, richt zich op het bevorderen van de inzet, het gebruik en de concurrentiepositie van blockchaintechnologie. Het draagt de Amerikaanse handelsminister op om noodzakelijke en passende maatregelen te nemen voor het stimuleren van blockchaintechnologie in de VS.

Advertentie

Lof en erkenning voor Amerikaanse streven

Dit initiatief, waarmee Amerika zijn positie in de blockchain-industrie wil versterken, ontvangt veel lof van belangrijke mensen uit de sector. Kristin Smith, directrice van de Blockchain Association, beweert dat het “terecht de concurrentiepositie van het land in dit opkomende gebied bevordert.”

Cody Carbone, beleidsdirecteur bij Chamber of Digital Commerce, prijst de commissie voor het nemen van deze stap. Volgens hem is het wetsvoorstel zeer belangrijk voor de VS om het concurrentievermogen in de ontwikkeling van blockchain te behouden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amerikaanse overheid in actie met blockchain programma

De Amerikaanse overheid zet een programma op als onderdeel van het wetsvoorstel. Dit “Blockchain Deployment” programma stelt overheidsorganen in staat om de adoptie van blockchain te ondersteunen.

Met behulp van het programma bekijkt de regering het huidige gebruik van blockchain door overheidsinstanties. Ook werkt het in dit programma aan toekomstige voorbereidingen voor de acceptatie van deze technologie.

Strafzitting van Binance oprichter ‘CZ’ onverwachts uitgesteld
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Volledige goedkeuring van het voorstel moet nog wachten

Het pro-blockchain wetsvoorstel is één van de circa 50 voorstellen die sinds 2022 in het Congres rondzwerven. Ondanks de unanieme stemming moet het Amerikaanse Senaat en uiteindelijk de president van het land het wetsvoorstel nog goedkeuren.

Patrick McHenry, voorzitter van het Amerikaanse House Financial Services Committee, baart zich wel zorgen over de ontwikkelingen van de VS in Web3. Terwijl Amerika een voorloper is in blockchaintechnologie loopt het volgens hem achter in de web3-technologie.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie