Roy van Krieken Roy van Krieken
25/02/2022 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/02/2022 19:45

Coinbase verdient $2,2 miljard aan transactiekosten in Q4 2021

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Coinbase verdient $2,2 miljard aan transactiekosten in Q4 2021

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De grote Amerikaanse crypto exchange Coinbase lijkt het vorige jaar aardig goede zaken te hebben gedaan. Onlangs werden de kwartaalcijfers van Q4 in 2021 bekend gemaakt en deze vielen niet bepaald tegen. Het schijnt dat Coinbase tijdens het laatste kwartaal zelfs $2,2 miljard heeft verdiend puur aan de gemaakte transactiekosten op het platform.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase Q4

Volgens voorspellingen van FactSet zou Coinbase in het laatste kwartaal van 2021 $1,9 omzet draaien als gevolg van de gemaakte transactiekosten op het platform. De werkelijke cijfers waren echter een stuk hoger. De omzet was zelfs bijna twee keer zo hoog als tijdens het derde kwartaal.

Dat betekent dat Coinbase in Q4 91% van hun totale inkomsten heeft verkregen via de transactiekosten op het platform. Uiteraard staat Coinbase enigszins bekend om de hoge transactiekosten, maar dit betaalt zich dus duidelijk terug voor het bedrijf.

Naar verluidt zou Coinbase in heel 2021 een omzet van zeker $6,8 miljard hebben gedraaid. Daarnaast zou het bedrijf ongeveer $840 miljoen winst hebben geboekt in 2021. Het is dus niet bepaald een slecht jaar geweest voor de Amerikaanse crypto exchange.

Plannen voor 2022

Het eerste kwartaal van 2022 lijt vergeleken met de laatste van 2021 ietwat tegen te vallen. Uiteraard heeft dit alles te maken met de huidige staat van de crypto markt. Sinds november van het vorige jaar zijn de koersen van de meeste cryptocurrencies eigenlijk alleen maar gekelderd.

Dat wil niet zeggen dat Coinbase geen ambitieuze plannen heeft voor dit jaar. In 2022 is de exchange van plan om ‘agressieve interne investeringen’ te doen. Indien de crypto markt dit jaar niet een opleving zal meemaken heeft Coinbase ook nog de optie om een tandje terug te schroeven zonder hier veel pijn onder te leiden.

“In het geval van een materiële terugval in onze activiteiten, onder de bandbreedtes die we hebben gepland, kunnen we onze investeringen vertragen en zouden we verwachten onze aangepaste EBITDA-verliezen te beperken tot ongeveer 500 miljoen dollar op jaarbasis”.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie