Kevin Schijven Kevin Schijven
29/10/2021 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2021 16:30

Ethereum CryptoPunk NFT voor half miljard dollar verkocht, maar er is iets geks aan de hand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum CryptoPunk NFT voor half miljard dollar verkocht, maar er is iets geks aan de hand

Foto: leksiv/Shutterstock

Iemand had gisteren maar liefst 124 duizend ethereum (ETH) betaald, ter waarde van $532 miljoen (!), voor een zogenaamde CryptoPunk. Het ging om CryptoPunk #9998:

CryptoPunks zeer populaire non-fungible tokens (NFT’s) van pixelplaatjes op Ethereum. In het afgelopen jaar zijn meerdere CryptoPunks al voor meerdere miljoenen per stuk verkocht. Dit was echter verreweg het hoogste bedrag dat iemand ooit had betaald voor een NFT. Het was zelfs het hoogste bedrag dat iemand ooit had betaald voor ‘kunst.’

In eerste instantie vroegen mensen zich af of het hier om witwaspraktijken ging. Kort daarna kwam naar buiten dat het wellicht om een publiciteitsstunt ging. Iemand had namelijk de CryptoPunk van zichzelf gekocht. Hij of zij deed dit met behulp van een zogenaamde flash loan contract, bekend uit decentralized finance (DeFi).

Via het contract leende deze persoon zo veel mogelijk, gebruikte deze lening om de NFT te kopen, en betaalde vervolgens de lening weer terug. Het was dus allemaal een grote grap? Maar waarom zou iemand dit doen? Het was wellicht alleen maar om aandacht te trekken, zegt Robert Miller:

Dat betekent dat de duurste CryptoPunk nog steeds CryptoPunk #7523 is, die in juni voor maar liefst $11,7 miljoen werd verkocht in een veiling van Sotheby’s. De duurste NFT verkoop ooit blijft vooralsnog het kunstwerk van ‘Beeple.’ Deze NFT werd voor in maart voor $69,3 miljoen verkocht. Onlangs sloeg iemand nog zelfs een van bod $10 miljoen af voor een CryptoPunk.

Larva Labs, uitgever van de CryptoPunks, meldt dat ze voortaan dit soort transacties zullen filteren:

Deze week kwam naar buiten dat inmiddels zelfs Disney zich aan de NFT wereld waagt. Daarnaast kondigde Adobe deze week aan dat het een NFT functie gaat inbouwen in het populaire Photoshop programma. CREAM Finance was deze week het slachtoffer van een flash loan aanval.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie