Roy van Krieken Roy van Krieken
27/08/2021 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/08/2021 17:22

NFT manie houdt niet op: $900 miljoen aan NFT’s verkocht deze maand

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NFT manie houdt niet op: $900 miljoen aan NFT’s verkocht deze maand

Foto: Primakov/Shutterstock

Op dit moment zijn non-fungible tokens (NFT) populairder dan ooit. Record na record wordt gebroken en het handelsvolume gaat door het dak.

Solana beleeft ongekende groei door memecoingekte en haalt Ethereum in
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Verkoop van NFT’s bereikt nieuw record

Volgens data van Nonfungible is augustus van dit jaar de maand waarin alle records opnieuw verbroken werden. In de afgelopen 30 dagen zou er voor zo’n $900 miljoen aan NFT’s zijn verkocht op verschillende marktplaatsen.

Dit bedrag is bijna drie keer zo hoog als de vorige beste maand voor de verkoop van NFT’s. In mei van dit jaar werd er voor slechts $255 miljoen aan NFT’s verhandeld. Augustus gaat hier dus nog eens substantieel overheen.

Advertentie

CryptoPunks en Axie Infinity

Een gigantisch aandeel van dit grote handelsvolume komt voort uit een handvol populaire NFT projecten. De twee grootste en bekendste hiervan zijn CryptoPunks en het NFT spel Axie Infinity. 

Volgens CryptoSlam is er in de maand augustus voor maar liefst $397 miljoen aan CryptoPunks NFT’s verhandeld. De gemiddelde prijs voor een NFT van CryptoPunks bedroeg $214.000. De duurste CryptoPunk die werd verkocht, nummer 7523, ging over de toonbank voor $11,5 miljoen.

Zelfs grote bedrijven gaan in zee met de wereld van NFT’s en kopen deze van prominente projecten. Zo heeft het creditcardbedrijf Visa onlangs voor $150.000 een CryptoPunks NFT gekocht. Volgens een woordvoerder van Visa was dit slechts het begin.

“Met onze CryptoPunks aankoop stappen we er met beide benen in. Dit is pas het begin van ons werk in deze wereld.”

Ook grote Chinese investeerders twijfelen niet om mee te doen aan de NFT gekte. Zo werden er een groot aantal CryptoPunks NFT’s gekocht door Chinese investeerders.

Naast CryptoPunks is ook het NFT spel Axie Infinity in korte tijd enorm in populariteit gegroeid. Het spel bereikte aan het begin van deze maand al de mijlpaal van 1 miljoen actieve gebruikers. Veel van deze gebruikers zijn ook daadwerkelijk in het bezit van NFT’s die benodigd zijn om het spel te spelen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie