Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 15:52

Bitcoin (BTC) wet El Salvador verliep niet zonder problemen geeft president toe, Chivo wallet nu 95% gefixt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) wet El Salvador verliep niet zonder problemen geeft president toe, Chivo wallet nu 95% gefixt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

El Salvador voerde vorige week, op 7 september, de controversiële bitcoin (BTC) wet in. Bitcoin is nu een officiële valuta van het Centraal-Amerikaanse land en een wettelijk betaalmiddel. Dat betekent dat winkeliers het moeten aannemen.

Een week later geeft president Nayib Bukele toe dat de invoering van de nieuwe wet niet zonder problemen verliep. De president vertelt op 14 september op Twitter dat alles in drie maanden klaar hebben, wellicht een te grote uitdaging was. Hij geeft toe dat zijn overheid fouten heeft gemaakt waar ze nu aan werken, vooral omtrent de zogenaamde “Chivo” wallet.

Veel Salvadoranen klaagden afgelopen week dat zij problemen hadden met de nieuwe crypto wallet. Bukele zegt dat inmiddels 95% van alle technische problemen met Chivo zijn opgelost en dat de wallet voor 100% zal werken in de komende dagen.

Het is momenteel niet meer mogelijk om te registreren voor de Chivo wallet noch de app te downloaden op nieuwere telefoontoestellen. Deze opties worden pas weer ingeschakeld zodra alle fouten opgelost zijn. Volgens Bukele zou dat over een paar dagen moeten zijn.

Hij voegt daaraantoe dat sommige profielen werden geblokkeerd door een registratiefout. Deze gebruikers worden van het platform verwijderd zodat ze zich binnenkort opnieuw kunnen registreren. Mensen die problemen hadden met hun saldo overdracht, krijgen hun geld “gegarandeerd” terug.

Over de wallet meldt hij ten slotte dat er inmiddels al meer dan een half miljoen gebruikers zijn. Daarnaast meldt de president dat de 200 bitcoin geldautomaten, de Cajeros Chivo, en de 50 Puntos Chivo, soort kiosken, allemaal “perfect” werken.

Verder zegt Bukele dat er maar liefst 50 Chivo automaten ook in de grote steden in de VS staan. Hij kondigt aan dat vanaf morgen de herlaadoptie wordt ingeschakeld voor creditkaarten en bankpassen. Volgens de president kun je dan de Chivo wallet aanvullen met elke betaalkaart, overal ter wereld, en zonder commissie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie