Kevin Schijven Kevin Schijven
14/09/2021 15:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/09/2021 15:52

Bitcoin (BTC) wet El Salvador verliep niet zonder problemen geeft president toe, Chivo wallet nu 95% gefixt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) wet El Salvador verliep niet zonder problemen geeft president toe, Chivo wallet nu 95% gefixt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

El Salvador voerde vorige week, op 7 september, de controversiële bitcoin (BTC) wet in. Bitcoin is nu een officiële valuta van het Centraal-Amerikaanse land en een wettelijk betaalmiddel. Dat betekent dat winkeliers het moeten aannemen.

Een week later geeft president Nayib Bukele toe dat de invoering van de nieuwe wet niet zonder problemen verliep. De president vertelt op 14 september op Twitter dat alles in drie maanden klaar hebben, wellicht een te grote uitdaging was. Hij geeft toe dat zijn overheid fouten heeft gemaakt waar ze nu aan werken, vooral omtrent de zogenaamde “Chivo” wallet.

Veel Salvadoranen klaagden afgelopen week dat zij problemen hadden met de nieuwe crypto wallet. Bukele zegt dat inmiddels 95% van alle technische problemen met Chivo zijn opgelost en dat de wallet voor 100% zal werken in de komende dagen.

Het is momenteel niet meer mogelijk om te registreren voor de Chivo wallet noch de app te downloaden op nieuwere telefoontoestellen. Deze opties worden pas weer ingeschakeld zodra alle fouten opgelost zijn. Volgens Bukele zou dat over een paar dagen moeten zijn.

Hij voegt daaraantoe dat sommige profielen werden geblokkeerd door een registratiefout. Deze gebruikers worden van het platform verwijderd zodat ze zich binnenkort opnieuw kunnen registreren. Mensen die problemen hadden met hun saldo overdracht, krijgen hun geld “gegarandeerd” terug.

Over de wallet meldt hij ten slotte dat er inmiddels al meer dan een half miljoen gebruikers zijn. Daarnaast meldt de president dat de 200 bitcoin geldautomaten, de Cajeros Chivo, en de 50 Puntos Chivo, soort kiosken, allemaal “perfect” werken.

Verder zegt Bukele dat er maar liefst 50 Chivo automaten ook in de grote steden in de VS staan. Hij kondigt aan dat vanaf morgen de herlaadoptie wordt ingeschakeld voor creditkaarten en bankpassen. Volgens de president kun je dan de Chivo wallet aanvullen met elke betaalkaart, overal ter wereld, en zonder commissie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie