Timo Bult Timo Bult
13/02/2022 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 19:33

Bitcoin in de inflatierollercoaster, KPMG koopt en meer nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in de inflatierollercoaster, KPMG koopt en meer nieuws

Foto: James Kirkikis / Shutterstock.com

Het was de afgelopen week weer enerverend in crypto-land! In het crypto nieuws deze week zagen we nieuws over grote bedrijven, de Europese Unie en inflatie voorbij komen. In dit nieuwsoverzicht lees je een overzicht met het belangrijkste nieuws.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inflatie zorgt voor bitcoin stijging, maar ook daling

Te beginnen met wat bitcoin nieuws. Deze week werden de inflatiecijfers voor januari bekendgemaakt voor zowel Nederland als andere landen. De cijfers die het meeste impact hadden op de bitcoin koers waren die uit de Verenigde Staten. Daar steeg de inflatie in januari tot maar liefst 7,5%.

Dit zorgde in eerste instantie voor een aardige stijging. Bitcoin is immers een zogenoemde inflatie hedge die door zijn schaarste mogelijk bescherming kan bieden tegen de waardevermindering van geld. Maar niet veel later kwam het besef dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk door de inflatie de rentepercentages zal gaan verhogen. Deze onzekerheid zorgde voor een correctie naar beneden.

Advertentie

KPMG, Tesla, BlackRock, Uber en… Bitcoin!

Dan nieuws omtrent een aantal grote namen. Wat betreft adoptie was het namelijk een behoorlijk positieve week voor bitcoin en crypto in het algemeen. Zo werd duidelijk dat de Canadese tak van het wereldberoemde accountancybedrijf KPMG bitcoin en ethereum (ETH) aan zijn balans heeft toegevoegd.

Later in de week maakte Tesla bekend eind 2021 nog $2 miljard aan bitcoins te hebben. Kortom, het lijkt voor nu stevig vast te houden aan zijn BTC. Op 10 februari werd bekend dat een andere grote naam van plan is crypto te betreden, namelijk ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Het wil crypto-diensten gaan aanbieden aan klanten. Uber, een alternatieve taxidienst, volgde de vermogensbeheerder niet veel later in zijn voetsporen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Digitale euro in samenwerking met Ripple?

Ook op politiek vlak was er weer interessant nieuws. Zo wil de Europese Commissie in 2023 een wet op tafel hebben liggen die de fundatie moet leggen voor een digitale euro. Ripple (XRP) zal hieraan een steentje bij gaan dragen.

Wat betreft cryptocurrencies die niet door de overheid worden gecontroleerd was er minder positief nieuws. Dit keer liet de gouverneur van de Hongaarse centrale bank weten een algeheel verbod op crypto trading en mining te steunen. Eerder stelde een andere Europese toezichthouder al zo’n verbod voor. Of het ooit zover gaat komen is nog maar de vraag. Gedecentraliseerde cryptocurrencies kunnen namelijk met geen mogelijkheid gecontroleerd worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie