Timo Bult Timo Bult
13/02/2022 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 19:33

Bitcoin in de inflatierollercoaster, KPMG koopt en meer nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin in de inflatierollercoaster, KPMG koopt en meer nieuws

Foto: James Kirkikis / Shutterstock.com

Het was de afgelopen week weer enerverend in crypto-land! In het crypto nieuws deze week zagen we nieuws over grote bedrijven, de Europese Unie en inflatie voorbij komen. In dit nieuwsoverzicht lees je een overzicht met het belangrijkste nieuws.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inflatie zorgt voor bitcoin stijging, maar ook daling

Te beginnen met wat bitcoin nieuws. Deze week werden de inflatiecijfers voor januari bekendgemaakt voor zowel Nederland als andere landen. De cijfers die het meeste impact hadden op de bitcoin koers waren die uit de Verenigde Staten. Daar steeg de inflatie in januari tot maar liefst 7,5%.

Dit zorgde in eerste instantie voor een aardige stijging. Bitcoin is immers een zogenoemde inflatie hedge die door zijn schaarste mogelijk bescherming kan bieden tegen de waardevermindering van geld. Maar niet veel later kwam het besef dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk door de inflatie de rentepercentages zal gaan verhogen. Deze onzekerheid zorgde voor een correctie naar beneden.

Advertentie

KPMG, Tesla, BlackRock, Uber en… Bitcoin!

Dan nieuws omtrent een aantal grote namen. Wat betreft adoptie was het namelijk een behoorlijk positieve week voor bitcoin en crypto in het algemeen. Zo werd duidelijk dat de Canadese tak van het wereldberoemde accountancybedrijf KPMG bitcoin en ethereum (ETH) aan zijn balans heeft toegevoegd.

Later in de week maakte Tesla bekend eind 2021 nog $2 miljard aan bitcoins te hebben. Kortom, het lijkt voor nu stevig vast te houden aan zijn BTC. Op 10 februari werd bekend dat een andere grote naam van plan is crypto te betreden, namelijk ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock. Het wil crypto-diensten gaan aanbieden aan klanten. Uber, een alternatieve taxidienst, volgde de vermogensbeheerder niet veel later in zijn voetsporen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Digitale euro in samenwerking met Ripple?

Ook op politiek vlak was er weer interessant nieuws. Zo wil de Europese Commissie in 2023 een wet op tafel hebben liggen die de fundatie moet leggen voor een digitale euro. Ripple (XRP) zal hieraan een steentje bij gaan dragen.

Wat betreft cryptocurrencies die niet door de overheid worden gecontroleerd was er minder positief nieuws. Dit keer liet de gouverneur van de Hongaarse centrale bank weten een algeheel verbod op crypto trading en mining te steunen. Eerder stelde een andere Europese toezichthouder al zo’n verbod voor. Of het ooit zover gaat komen is nog maar de vraag. Gedecentraliseerde cryptocurrencies kunnen namelijk met geen mogelijkheid gecontroleerd worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie