Ivo Melchers Ivo Melchers
27/04/2023 14:30 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 14:30

Bitcoin laat opmerkelijke prijsactie zien, DOGE hardste daler van afgelopen week

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin analist: binnen enkele maanden nieuwe bull-markt

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Om gratis publicaties mogelijk te maken bevatten sommige publicaties affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


In de afgelopen week verloor bitcoin (BTC) grip op het belangrijke level van $30.000 en daalde het tot een dieptepunt van rond de $27.000 op maandag. Dinsdag kleurde de cryptomarkt echter weel volop in het groen en wist bitcoin met ongeveer 10% de lucht in te schieten. First Republic Bank verkeert momenteel in moeilijkheden en lijkt de nieuwe dominosteen te zijn binnen het wankelende Amerikaanse bankensysteem. Terwijl bitcoin volop leek te profiteren van deze onrust, werd de volledige stijging in slechts één uur tijd teniet gedaan.

De BTC koers komt na een gedeeltelijk herstel op het moment van schrijven uit op $29.000, nadat het bleek dat er paniek ontstond na een vals alarm. De totale crypto marktkapitalisatie is gelijk aan $1,21 biljoen en de Fear & Greed Index komt uit op 56 (greed).

Te midden van de extreme volatiliteit van het moment biedt Anycoin Direct alle nieuwe gebruikers de mogelijkheid om hier volop van te profiteren door de eerste €1.500 kosteloos te kunnen handelen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een account aanmaken via deze link.

Agent betrapt op stelen van miljoenen in bitcoin tijdens politie-inval
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

First Republic Bank in de problemen, BTC stijgt én daalt enorm hard

De voortzetting van de onrust binnen het Amerikaanse bankensysteem en de opmerkelijke prijsactie van bitcoin neemt met koeienletters de voorpagina van het crypto nieuws in beslag van de afgelopen week. Klanten van de enorme Amerikaanse bank, die in totaal $233 miljard vermogen in beheer heeft, hebben meer dan $100 miljard uit de bank gehaald, wat meer dan 40% is van het totaal.

Investeerders leken massaal naar bitcoin te vliegen als veilige haven binnen de huidige onrust. De daling van de afgelopen week werd snel rechtgezet en de weg naar boven leek weer te zijn ingezet. De cryptomarkt blijft echter altijd onvoorspelbaar en dat heeft BTC gisteren maar weer eens bewezen. In iets meer dan een uur tijd daalde de koers namelijk met een totaal van 7,5%.

Deze daling had te maken met geruchten dat wallets gekoppeld aan Mt. Gox en de Amerikaanse regering waren begonnen met het verschuiven van grote sommen BTC. Dit gerucht werd later ontkracht, waardoor de weg naar boven weer vrij werd gemaakt.

Na dit opmerkelijke koersverloop staat BTC momenteel op een gelijkwaardig niveau als vorige week.

Advertentie

EU keurt historische ‘MiCA’ wet goed, wat betekent dit?

Deze week is de Europese Unie het eens geworden over twee grote plannen wat betreft de Europese crypto regulatie. De MiCA-wet, wat staat voor ‘The markets in Crypto Assets’, werd namelijk overtuigd goedgekeurd. Het eerste plan zal de regels over crypto licenties veel duidelijker maken en het tweede plan zal crypto diensten verplichten de identiteit van gebruikers vast te stellen, oftewel het ‘know your customer (KYC)’ beleid.

Bitcoin handelaren zijn weer actiever na moeizaam 2023
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Bitcoin handelen op Telegram is nu mogelijk

Crypto exchanges zijn allang al niet meer de enige plek waar je jouw BTC of favoriete altcoins kunt verhandelen. Deze week liet Telegram weten dat het, naast de eerdere ondersteuning voor Tether’s USDT en Telegram’s eigen Toncoin (TON), klanten ook de mogelijkheid geeft om bitcoin te verhandelen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Dogecoin gaat het hardst onderuit

Terwijl BTC gisteren tegen flinke weerstand opliep en hard onderuit ging, is de populaire meme-coin dogecoin (DOGE) de hardste daler van de afgelopen week. Op het moment van schrijven staat de DOGE koers meer dan 10% lager dan zeven dagen geleden. Terwijl enkele meme-coins een flinke hoeveelheid hype hebben ervaren in de afgelopen week, wist de koning der meme-coins hier niet van te profiteren. Deze week kon je namelijk lezen dat Pepe (PEPE) met 21.000% de lucht in was geschoten en dat de gas fees op het Ethereum (ETH) netwerk hard waren gestegen als gevolg van enkele nieuwe populaire meme-coins.

Bitcoin ETF-instroom verplettert nieuwe uitgifte met enorme cijfers
 • icon-bitcoin
  Bitcoin nieuws

Polygon daalt 8% ondanks samenwerking met Google Cloud

Eerder vandaag kon je tevens lezen dat Google een programma heeft onthuld waarin het Web3 ontwikkelaars financieel gaat helpen als ze van Google Cloud gebruik willen maken. Het programma omvat verschillende Web3-bedrijven, waaronder Polygon, om projecten binnen Web3 en startups te laten groeien.

De koers van MATIC is echter flink gedaald in de afgelopen week en staat maar liefst 12% in de min. Hiermee komt het momenteel uit op $0,98.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

BNB staat als enige in het groen

De native cryptocurrency van het Binance ecosysteem, BNB coin (BNB), is de enige crypto die momenteel hoger staat dan zeven dagen geleden. Met een luttele stijging van ongeveer 2,5% weet het flink beter te presteren dan andere grote munten uit het crypto-landschap. Als gevolg van de nipte stijging komt de koers van de huidige nummer vier qua marktkapitalisatie uit op $330 en mag het zichzelf kronen tot de best presterende munt uit de top vijftien cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Handel bij Anycoin Direct

Wil jij ook eenvoudig en snel jouw favoriete cryptomunten kopen? Maak een account bij de Nederlandse cryptobeurs Anycoin Direct om de eerste €1.500 gratis te kunnen handelen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie