Kevin Schijven Kevin Schijven
20/12/2020 14:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2020 14:08

Bitcoin vestigt nieuwe ATH, maar koers kan in 2021 nog veel verder stijgen volgens deze analisten

Nieuws
Bitcoin vestigt nieuwe ATH, maar koers kan in 2021 nog veel verder stijgen volgens deze analisten

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De koers van bitcoin (BTC) vestigde gisteren wederom een nieuwe all-time high (ATH) toen de grootste cryptocurrency op de markt voor het eerst in de geschiedenis door $24.000 brak.
De prijsstijgingen van de afgelopen tijd gaan gepaard met een nieuwe trend. Volgens onderzoeksbureau CryptoQuant stappen steeds meer instituties de markt in. Dat is bijvoorbeeld te zien aan bedrijven als MassMutual, die onlangs $100 miljoen in BTC investeerde, en MicroStrategy, die onlangs aankondigde zelfs $650 miljoen te investeren.
Deze trend is ook te zien aan de terugkeer van Cboe en de komst van S&P Dow Jones die beiden begin volgende jaar nieuwe bitcoin indices op de beurs zullen lanceren. Daarnaast zijn betalingsbedrijven als PayPal en Square, alsmede de grote crypto-vermogensbeheerder Grayscale enorme hoeveelheden bitcoin de afgelopen tijd aan het inkopen.
Dat toont wellicht aan dat dit pas het begin is van deze rally. Een groot aantal analisten lijkt overtuigd te zijn dat bitcoin naar nog veel hogere prijzen kan stijgen volgend jaar.

Aandelen van bitcoin miners dalen wegens angst voor halving

Prijsvoorspellingen

Onlangs zei de miljonair Robert Kiyosaki, auteur van Rich Dad, Poor Dad dat een “muur van institutioneel geld” in 2021 zal binnenstromen waardoor de prijs volgend jaar naar $50.000 gaat.
Ook Bloomberg analist Mike McGlone zei deze maand dat bitcoin naar $50.000 in 2021 zal stijgen, en benoemt redenen als een toename van beurs verhandelde producten, een stijging van actieve wallet-adressen, alsmede een stijging van de open interest (OI) op futurescontracten.
Celsius Network CEO Alex Mashinsky zegt dat bitcoin volgend jaar naar $30.000 tot $35.000 kan stijgen en uiteindelijk naar maar liefst $400.000 of $500.000. Hij zegt dat jongere generaties steeds vaker bitcoin boven goud zullen verkiezen als hedge tegen inflatie.
Scott Minerd, CIO van Guggenheim Partners, een grote financiële dienstverlener en vermogensbeheerder, zei onlangs dat bitcoin eigenlijk nu al $400.000 waard zou moeten zijn. Dat baseert de CIO op een analyse gebaseerd op schaarste en het feit dat centrale banken enorme bedragen aan fiatgeld bijdrukken.
De anonieme Nederlandse analist PlanB zei vorige maand nog dat bitcoin “zonder twijfel” naar maar liefst $100.000 of zelfs $288.000 zal gaan volgend jaar. Hij baseert zijn voorspelling op zijn populaire stock-to-flow (S2F) model.
Toch is er ook enige voorzichtigheid aan te raden. Koersstijgingen gaan vaak gepaard met een hoog gehalte van “hopium,” maar de markt kan zich alsnog heel onvoorspelbaar gedragen. Toch is bitcoin de afgelopen 10 jaar de best presterende activa met een gemiddeld jaarlijks rendement van 200%. “Bitcoin eet de wereld op,” zegt investeerder Raoul Pal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie