Kevin Schijven Kevin Schijven
29/10/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2019 18:45

China spoort gebruik blockchain-technologie aan, maar waarschuwt tegen cryptocurrencies als bitcoin (BTC)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China spoort gebruik blockchain-technologie aan, maar waarschuwt tegen cryptocurrencies als bitcoin (BTC)

China is momenteel een hot topic in de wereld van cryptocurrency. Nadat president Xi Jinping zich vorige week positief over blockchain uitliet, schoot de bitcoin (BTC) koers omhoog in een monster rally.
Toch betekent dat niet dat China nu bitcoin of altcoins omarmt. Xi Jinping had het namelijk alleen over de blockchain-technologie en niet bitcoin. Cryptocurrency-exchanges, initial coin offerings (ICO’s) en transacties met cryptocurrencies zijn vooralsnog verboden in het land.
De People’s Daily, China’s grootste staatskrant, zegt dat China blockchain-technologie moet omarmen, maar waarschuwt tegen het “speculeren” over cryptocurrency:

De toekomst van blockchain is hier, maar we moeten rationeel blijven. De opkomst van blockchain-technologie ging gepaard met die van cryptocurrencies, maar innovatie in blockchain-technologie betekent niet dat we moeten speculeren over virtuele valuta’s.

Aldus de People’s Daily, meldt persbureau Reuters op 29 oktober. Weiss Crypto Ratings, meldt 28 oktober op Twitter, dat China zelfs nooit gebruik zal maken van bitcoin:

China zal NOOIT bitcoin gebruiken. Punt. Bitcoin is een open, gedecentraliseerd, zonder toestemming, censuurbestendig, digitaal activum – een antithese van alles waar de Communist Party of China (CCP) voor staat.

Echter moet men wel rekening houden dat veruit de grootste hoeveelheid bitcoin-miners zich in China bevindt. Weiss Ratings is een bekende website die allerlei assets als aandelen, effecten, fondsen en dus ook cryptocurrencies beoordeelt en rangschikt.
Onlangs kwam de nieuwste editie van de Chinese crypto-ranglijst van het CCID uit. EOS (EOS) behoudt de toppostie op de lijst, TRON (TRX) haalde weer Ethereum (ETH) in, Lisk (LSK) en Qtum (QTUM) zagen de sterkste stijgingen. Weiss Ratings liet EOS op zijn lijst zakken nadat problemen over centralisatie naar buitenkwamen.
Afgelopen weekend bleek dat het waarschijnlijk “Westerse traders” in plaats van Chinese zijn geweest die de prijs van bitcoin omhoog hebben doen schieten na de toespraak van Xi Jinping.
De People’s Bank of China (PBoC), de Chinese centrale bank, heeft onlangs commerciële banken in China opgeroepen om blockchain-technologie te gaan gebruiken.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie