Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
05/09/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2023 06:00

Goedkeuring Bitcoin beursfonds zal andere crypto’s impuls geven

Nieuws
Bitcoin-beursfonds-ETF-crypto

Foto: Shutterstock/Iryna Budanova

De financiële gigant Grayscale behaalde vorige week een belangrijke overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vorig jaar weigerde de SEC de Bitcoin (BTC) spot exchange traded-fund (ETF) aanvraag van Grayscale goed te keuren. De recente gerechtelijke beslissing herziet deze afwijzing Een belangrijke ontwikkeling die een nieuw hoofdstuk inluidt voor het bedrijf en de crypto-markt.

Sinds ’s werelds grootste investeringsfonds, Blackrock, op 16 juni een aanvraag indiende voor een bitcoin spot ETF, is de interesse voor dergelijke beursfondsen binnen de crypto sector opnieuw aangewakkerd. Vele andere financiële instellingen volgden Blackrock’s voorbeeld en dienden eveneens een aanvraag in.

Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië
Bitcoin-miners stelen bijna $1 miljard aan stroom in Maleisië

Nieuw tijdperk in beleggen

De goedkeuring van de allereerste Bitcoin Spot ETF zou een keerpunt vormen voor de financiële sector. Zo’n ETF vereenvoudigt de toegang tot bitcoin, waardoor investeerders via hun broker de cryptomunt kunnen kopen en verkopen zonder de munt zelf te hoeven bewaren. Deze ontwikkeling zou traditionele financiën en crypto dichter bij elkaar brengen, waardoor meer investeerders kunnen toetreden tot de markt. Experts voorspellen dan ook dat goedkeuring van zo’n fonds de adoptie van bitcoin kan versnellen en een toestroom van kapitaal naar de sector kan bewerkstelligen. 

Het potentieel van spot ETF’s is niet beperkt tot bitcoin. Mochten de BTC spot ETF’s worden goedgekeurd zal dit waarschijnlijk de race openen voor de eerste Ethereum (ETH) spot ETF. De financiële instanties die daarbij als eerste goedkeuring krijgen hebben een extreem groot voordeel op hun concurrenten. Wanneer ook een deze ETF wordt goedgekeurd zal het niet  lang duren voordat andere crypto’s, zoals Polygon (MATIC), Solana (SOL) of Cardano (ADA), worden opgenomen in een spot ETF.

Advertentie

ETF deadlines naderen

De Amerikaanse SEC heeft nu de taak om de aanvraag van Grayscale te heroverwegen en evenmin alle andere ingediende aanvragen te beoordelen. Er gelden strikte deadlines. ARK 21shares staat als eerste op de rol met een deadline op 8 augustus, alhoewel uitstel is mogelijk. De meerderheid, inclusief die van Blackrock, verwacht een besluit in september. Officieel heeft de SEC 45 dagen voor een besluit, maar dit kan uitlopen tot 240 dagen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie