Sander van Rijn Sander van Rijn
28/09/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2023 16:00

Je kunt nu een Honda kopen met Bitcoin, XRP en meer crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Je kunt nu een Honda kopen met Bitcoin, XRP en meer crypto

Foto: Jonathan Weiss/Shutterstock

FCF Pay, een relatief nieuwe speler in de wereld van financiële diensten, heeft een aantal sensationele aankondigingen gedaan. De betalingsverwerker onthult in twee berichten goed nieuws voor crypto investeerders.

In het eerste bericht van 26 september kondigt FCF Pay belangrijk nieuws aan voor klanten van de Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC), een van de grootse banken in de wereld. Zij kunnen vanaf heden hun hypotheek of leningen afbetalen met crypto.

https://twitter.com/fcfpay/status/1706579897471152597

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto adoptie bij HSBC

Deze aankondiging betekent een grote stap voorwaarts voor de adoptie van digitale activa in de traditionele financiële wereld. De klanten van HSBC kunnen nu profiteren van de groeiende populariteit van cryptocurrencies en deze inzetten voor hun bankzaken. Belangrijk is dat FCF Pay heeft aangegeven dat het geen toegang heeft tot de wallets van gebruikers om de veiligheid van de klanten te waarborgen.

Het betalingsportaal van FCF Pay ondersteunt volgens een opvolgend bericht een breed scala aan cryptocurrencies. Onder andere de digitale munt van Ripple (XRP), het welbekende bitcoin (BTC) en shiba inu’s (SHIB) kunnen worden gebruikt voor het afhandelen van een hypotheektransacties of leningen. Het bericht bevestigt tevens dat er maar liefst meer dan 100 andere cryptocurrencies worden ondersteund voor deze service.

Advertisement

Honda kopen met bitcoin, XRP of shiba nu

In aanvulling op de ondersteuning voor hypotheekbetalingen heeft FCF Pay nog een aankondiging gedaan. Ook de Japanse autofabrikant Honda heeft zich bij het bedrijf aangesloten om betalingen te accepteren in verschillende cryptocurrencies. Dit stelt hun klanten in staat om Honda voertuigen te financieren, leasen of te kopen met digitale activa.

https://twitter.com/fcfpay/status/1706950991562551310

Beide diensten zijn momenteel alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten. De financiële dienstverlener FCF Pay heeft wel gesproken over het uitbreiden van deze plannen. Op deze manier wil het zijn wereldwijde aanwezigheid vergroten.

Deze verschuiving illustreert de groeiende adoptie van crypto in zowel de financiële sector als de auto-industrie. Digitale munten als BTC, ETH en XRP blijven een centrale rol spelen in deze evolutie. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van financiële transacties door middel van digitale activa.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement