Timo Bult Timo Bult
23/10/2022 17:06 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/10/2022 17:06

‘Musk zit achter Bitcoin,’ Ripple boekt winst in rechtszaak en meer

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: ANTON URICH/Shutterstock

Er staat weer een nieuwe week voor de deur en dus is het tijd om terug te blikken! Wat gebeurde er allemaal in het crypto nieuws? We zagen weer allerlei bijzondere ontwikkelingen voorbij komen, van geruchten over Elon Musk die de bedenker van Bitcoin (BTC) zou zijn, tot nieuws omtrent Ripple’s XRP rechtszaak.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum gaat volgende fase in

Maar eerst de grootste altcoin van de markt: Ethereum (ETH). Het netwerk maakte in september zijn grootste update ooit door en stapte toen over naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol. Nu werken de ontwikkelaars achter het netwerk aan de volgende update, Shanghai genaamd. Na deze update zullen de nu vastgezette ETH vrijkomen, naast andere nieuwe functies en verbeteringen.

Het testnet voor deze update, dat Shandong heet, lanceerde onlangs en is bedoeld om alle aanpassingen te testen. Wanneer de uiteindelijke update daadwerkelijk naar het hoofdnetwerk komt is niet precies duidelijk. De verwachting is echter dat dit pas in september volgend jaar zal zijn. Nog even geduld dus.

Advertentie

Tesla houdt bitcoins, is Musk Satoshi?

Tesla is een grote naam binnen de crypto-sector. Het elektrische automerk kocht in 2021 voor $1,5 miljard aan bitcoin en droeg hiermee bij aan de bullmarkt destijds. Maar in het tweede kwartaal van dit jaar deed het bedrijf toch weer 75% van deze enorme bitcoin positie van de hand. En wat deed Tesla in het derde kwartaal?

Gelukkig niets; het heeft nog altijd de resterende 10.700 BTC stevig in handen. Misschien kan Musk toch niet volledig afstand doen van Bitcoin omdat hij misschien wel de maker van het netwerk is, althans dat zijn de geruchten die nu de ronde doen.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ripple (XRP) rechtszaak zet voort

Waar veel crypto ogen op gericht zijn is natuurlijk de XRP rechtszaak. De zaak tussen Ripple en de Securities and Exchange Commission (SEC) zal waarschijnlijk de toekomst van de altcoin bepalen, en tevens ook voor de rest van de crypto-markt. De CEO van het bedrijf liet eerder weten dat zijn woede jegens de SEC flink is gegroeid.

Een belangrijke ontwikkeling was deze week de vrijgave van de Hinman documenten. Ripple heeft deze nu in bezit, en deze kunnen een sterke steun in de rug vormen in de zaak. Hinman is een oud SEC-topman en zou tijdens een speech hebben gesteld dat Ethereum geen effect is. De redenen waarom zouden ook toepasbaar kunnen zijn op XRP, en dus zijn de documenten een sterk wapen voor Ripple!

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Institutionele crypto adoptie in snel vaart

Tenslotte wat bitcoin nieuws afkomstig van het grote geld. Deze week was te zien hoe een aantal enorme partijen ofwel hun eerste stappen in crypto zetten, ofwel hun crypto koers vaart bijzetten. De Franse bankgigant Société Générale ontving bijvoorbeeld een vergunning om crypto-diensten aan te mogen bieden.

De oudste bank van de Verenigde Staten stelde daarnaast dat 75% van zijn klanten in crypto investeert. En Fidelity, een grote Amerikaanse fondsbeheerder, gaat ethereum fondsen aanbieden. De institutionele adoptie van bitcoin en crypto lijken dus “heel, heel snel” te gaan, om maar in de woorden van de CEO van crypto exchange Coinbase te spreken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie