Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2022 12:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 12:03

Rechterhand Warren Buffett: ‘Crypto is alleen goed voor ontvoerders’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Kent Sievers

Door de recente ondergang van FTX is de kritiek op de hele industrie weer goed opgelaaid. Zo ook door de rechterhand van legendarische investeerder Warren Buffett, Charlie Munger. Hij liet onlangs weten dat hij nog altijd geen enkel goed woord over heeft voor alles dat met crypto te maken heeft.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Charlie Munger haat crypto

De vice-chairman bij Berkshire Hathaway liet in een interview met CNBC vandaag weten dat hij crypto ziet als een belabberde combinatie tussen ‘fraude’ en ‘waanzin’. Volgens hem zijn cryptocurrencies alleen geschikt als betaalmiddel voor ‘kidnappers’. Munger windt er dus duidelijk geen doekjes om.

“Het is deels fraude en deels waan. Dat is een slechte combinatie, ik hou niet van fraude of waan, en de waan kan nog extremer zijn dan de fraude. […] Een 12-jarige kan miljonair worden, hij noemt het gewoon Mungercoin en begint ermee te handelen. Het is gestoord, het is dement.”

Munger geeft daarnaast aan dat hij teleurgesteld is in het feit dat sommige grote namen binnen de financiële wereld in de Verenigde Staten in zee gaan met de crypto industrie. Volgens hem vernietigen dergelijke personen hun reputatie en houden ze op die manier crypto in stand, terwijl Munger liever ziet dat crypto een snelle dood sterft.

“Het doet me pijn, in mijn eigen land, om te zien dat mensen die ooit als achtenswaardig werden beschouwd deze dingen helpen bestaan. Dit is een zeer, zeer slechte zaak. Het land heeft geen munt nodig die goed is voor ontvoerders. Er zijn mensen die denken dat ze mee moeten doen aan elke deal die populair is. Het maakt ze niet uit of het kinderprostitutie of Bitcoin is. Als het populair is, willen ze meedoen. Ik denk dat dat volkomen idioot is.”

Warren Buffett

Niet alleen Munger is niet te spreken over crypto, ook zijn compagnon Warren Buffett heeft eigenlijk simpelweg een hekel aan de crypto markt. Eerder was in het crypto nieuws te lezen dat Buffett stelde dat cryptocurrencies geen inherente waarde hebben en dus eigenlijk niets meer zijn dan gebakken lucht.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie