Simon Bosch Simon Bosch
08/02/2023 16:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2023 16:45

Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano ziet sterke groei na lancering van Djed stablecoin

Foto: JLStock/Shutterstock

Vorige week is de Djed (DJED) stablecoin op het Cardano (ADA) netwerk officieel beschikbaar gekomen. De token was direct een succes, en Cardano ziet gelijk een flinke stijging in het gebruik van het netwerk. Deze activiteit is zelfs nu nog terug te zien in on-chain data.

Moeilijke tijden voor cardano-bezitters: ruime meerderheid op verlies
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano populair door Djed?

Dat blijkt uit statistieken van DeFiLlama. Eén van de belangrijkste maatstaven voor decentralized finance (DeFi) is de total value locked (TVL). Dit is het bedrag in dollars dat in smart contracts vastzit. De waarde is sinds de lancering van Djed met ongeveer 45% gestegen en sinds de jaarwisseling al met 120% gestegen; van $49 miljoen $108 miljoen.

Ook andere DeFi applicaties op Cardano zagen afgelopen maand een sterke groei, waaronder Aada, Optim, Indigo, WingRiders en Miniswap.

Daarnaast zorgt Djed voor een enorme groei aan unieke accounts, meldt Cardano Daily. Djed zag tussen 2 en 6 februari een groei van maar liefst 14587% in unieke accounts.

 

Advertentie

Positieve ontwikkelingen bij Cardano

Cardano lijkt de wind momenteel in de rug te hebben. Onlangs werd onthuld dat Djed op decentralized exchanges (DEX) op Cardano een jaarlijks rendement van maar liefst 25% heeft. Het betreft een overcollateralized algoritmische stablecoin. Elke dollar die er aan Djed bestaat wordt gedekt door 4 Amerikaanse dollars, wat ervoor zou moeten zorgen dat de token onder alle omstandigheden stabiel is.

Ook zal de blockchain binnenkort een hard fork ondergaan, waarna het een geavanceerd governance-systeem zal hebben. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan het aanbieden van ‘wrapped’ bitcoin (WBTC) op Cardano. Investeerders zien er blijkbaar wel brood in. Het aantal wallets is in januari fors gegroeid. De netwerkproblemen van eind januari hebben hier blijkbaar niet zoveel invloed op gehad. Maar liefst 60% van de validators ging toen offline.

Daarnaast meldt analysebedrijf Santiment dat het aantal Cardano whales en grote ADA transacties flink is gestegen in 2023. De laatste keer dat we zoveel ADA transacties van meer dan $100.000 zagen was in mei vorig jaar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie