Simon Bosch Simon Bosch
18/09/2022 18:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/09/2022 18:24

Crypto weekoverzicht: Ethereum’s Merge, inflatie en LUNA crash

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto weekoverzicht: Ethereum’s Merge, inflatie en LUNA crash

Foto: Billion Photos/Shutterstock

De afgelopen week was er één met een paar belangrijke gebeurtenissen. Ethereum (ETH) heeft eindelijk de upgrade waar iedereen letterlijk al een paar jaar op wacht doorgevoerd, de inflatie hakt nog altijd in op de prijzen van cryptocurrencies, en ook Terra maakte een paar onverwachte bokkensprongen. Na dit overzicht van het crypto nieuws ben je weer helemaal bij!

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum Merge is voltooid

Misschien wel de meest toonaangevende gebeurtenis was Ethereum’s Merge-upgrade van afgelopen donderdag – of eigenlijk de laatste stap ervan. Nu is Ethereum officieel een Proof-of-Stake blockchain. Dat betekent dat ETH-miners hun heil ergens anders moeten zoeken, want in plaats van miners hebben nu stakers het voor het zeggen.

En dat is ook precies wat ze doen. Een groep ETH-miners is uit protest de ETHW-blockchain begonnen, een fork van Ethereum voordat het een PoS-chain was. Echter stortte dit project meteen in een enorme chaos, wat resulteerde in het vertrek van veel miners. Ook hadden sommigen kritiek op de ontstane PoS-blockchain. Nu hebben slechts twee stakers namelijk een enorme macht over de blockchain.

Of de samensmelting van de ontwikkelaarsketen en de reguliere ETH-blockchain een succes was hangt dus af van je perspectief. Naast een teleurstelling voor miners was het een teleurstelling voor tokenholders, de prijs is meteen flink gekelderd na de overstap. Een sell-the-news-gebeurtenis dus. Je kunt de lagere prijs natuurlijk ook zien als een koopje.

Advertentie

Inflatie zorgt voor crash crypto koersen

Ook de inflatie raaste nog hard door. Afgelopen week zijn de nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers voor de maand augustus onthuld, die hoger waren dan verwacht. Niet veel later crashte de koers van bitcoin (BTC) en veel altcoins. We schreven in een marktupdate dat de hoge inflatie de prijzen van cryptovaluta nog wel even laag zal houden. De Federal Reserve is hierdoor namelijk nog niet klaar met het verhogen van de rentes, wat een negatieve invloed heeft op crypto.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra (LUNA) maakt bokkensprongen

Verder steeg Terra’s oude token, Luna Classic (LUNC), enorm hard. Dat kwam vermoedelijk doordat LUNC nu door de community gerund wordt, en deze kondigde een nieuw burn-mechanisme aan dat veel tokens moet vernietigen. Hierdoor moet de token schaarser worden.

Maar een paar dagen later schreef de Zuid-Koreaanse politie een arrestatiebevel uit voor Terraform Labs-oprichter Do Kwon. Hierna crashte zowel de nieuwe LUNA-token als het oude Terra Luna Classic (LUNC).

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie