Kevin Schijven Kevin Schijven
30/08/2021 12:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/08/2021 12:16

Steven Seagal moet alsnog crypto ICO boete betalen ondanks dat hij verhuisd is naar Rusland, zegt rechter

ICO’s
Steven Seagal moet alsnog crypto ICO boete betalen ondanks dat hij verhuisd is naar Rusland, zegt rechter

De bekende Amerikaanse acteur Steven Seagal komt er nu achter dat verhuizen naar Rusland niet betekent dat je buiten het bereik van de Amerikaanse rechtbank bent.

Seagal trof begin vorig jaar een schikking met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij moet een boete van meer dan $330.000 betalen omtrent de promotie van een initial coin offering (ICO).

Het gaat om de ICO van Bitcoiin2Gen. De acteur onthulde namelijk destijds niet dat hij betaald werd voor de promotie van deze ICO terwijl hij zijn fans erop aandrong om mee te doen. Hij trof een schikking met de SEC zonder schuldbekentenis.

Seagal heeft tot nu toe echter pas een keer $75.000 betaald en is achterstallig op de rest van de boete. De SEC heeft naar verluidt meerdere keren geprobeerd contact met Seagal op te nemen, maar wordt blijkbaar compleet genegeerd. De acteur is inmiddels verhuisd naar Rusland.

Op 27 augustus oordeelt een rechter dat hij daarom niet vrijgesteld is van de boete. De rechter, William Kuntz, oordeelt dat Seagal alsnog de rest moet betalen.

De rechter gaf afgelopen week Seagal of zijn vertegenwoordigers de opdracht om voor de rechter te verschijnen. Echter kwam afgelopen vrijdag noch Seagal, nog zijn advocaat, noch zijn manager opdagen. De SEC vroeg aan de rechter of ze alsnog bij de bedrijfsmanager van Seagal mogen aankloppen om de rest van de schikking op te eisen. De rechter heeft daar toestemming voor gegeven.

De Amerikaanse toezichthouder treedt de laatste jaren hard op tegen dit soort illegale promoties van ICO’s. Telegram moest vorig jaar een boete van maar liefst $18,5 miljoen betalen en $1,2 miljard terugbetalen aan investeerders. Ook ontvingen Dj Khaled en Floyd Mayweather Jr. eind 2018 dergelijke boetes van de SEC omtrent ICO fraude.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie