Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
10/05/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 9 mei

Nieuws
Koffie met CI

Een hele goeiemorgen! Vrijdag! Nog ‘even’ voor we vanmiddag aan het bier gaan om het weekend in te luiden. Maar nu eerst koffie met CI, je dagelijkse samenvatting van het nieuws van gisteren.
Gisteren begon goed! Bitcoin (BTC) brak door de psychologische grens van $6.000! Na meer dan een week in een stijgend driehoekspatroon te hebben gehandeld brak de koers woensdag op donderdag naar boven uit. Analisten zijn het echter niet eens over wat nu te verwachten: een correctie of een voortzetting. Ook is het opmerkelijk dat het nieuws omtrent Bitfinex en de hack van Binance weinig invloed op de koers van bitcoin lijkt te hebben. Wil je met ons meekletsen over onder andere de koers? Dat kan in ons Telegramkanaal. Hier klikken! Elke doordeweekse dag krijg je daar een gratis video-update van de koers.
Dan Justin Sun, CEO van de TRON foundation. Sun deed wat flink optimistische voorspellingen. Zo beweert hij dat, TRON (TRX), die recentelijk uit de top 10 van grootste cryptocurrencies is gevallen, volgende maand weer in de top 10 zit. Daarnaast verwacht Sun dat de BitTorrent token (BTT), die momenteel op de 50ste positie staat, in het tweede kwartaal van 2019 in de top 30 zal staan. Hij geeft echter geen reden voor de verwachte stijgingen.
Facebook kondigde eergisteren aan dat het haar advertentiebeleid voor blockchain– en cryptocurrency-bedrijven gaat versoepelen. Het verbod op advertenties, dat stamt uit januari 2018, zal aangepast worden zodat een beoordelingsproces alleen nog geldt voor bedrijven die cryptocurrency promoten. Denk hierbij aan cryptocurrency exchanges en ICO’s. Advertenties die gaan over blockchain-technologie, educatie, nieuws en events zullen wel worden toegelaten.
Craig “Faketoshi” Wright heeft bij de federale rechtbank in de Verenigde Staten een lijst ingediend met bitcoin-adressen, waarmee hij zou willen aantonen dat hij Satoshi Nakamoto is. De advocaten van Wright kregen het voor elkaar om de adressen te censureren waardoor niemand deze, afgezien van de specialisten die onderdeel zijn van de rechtszaak, kan analyseren.
De 7.047 bitcoins die hackers bij Binance hebben buitgemaakt zijn uiteindelijk in zeven verschillende cryptocurrency wallets terechtgekomen. Door de transparantie die blockchain-technologie biedt, is het mogelijk om wallet-adressen op een zwarte lijst te zetten. Cryptocurrency exchange Coinbase heeft de zeven wallets inmiddels op een zwarte lijst staan. De hackers kunnen daardoor via Coinbase de bitcoins niet omwisselen naar euro’s. Meerder exchanges hebben aangegeven hetzelfde te gaan doen.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Zo, je bent weer bij!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie