Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit 3 uur uit de lucht vanwege hardwareproblemen

Het populairste bitcoin (BTC) derivatenplatform Deribit kampte eerder vandaag met grote problemen. Handelen op het platform was hierdoor voor enkele uren niet mogelijk. Door de problemen kwam het afwikkelen van de dagelijkse contracten in gevaar.

Rond 8:15 vanochtend tweette Deribit dat het “hardwareproblemen” ondervond waardoor trading niet meer mogelijk was. Deribit meldde dat dit geen gevolg was van een hack en dat het geld van zijn klanten veilig is. In een tweet schreef Deribit:

“Deribit ondervindt hardwareproblemen en het herstellen van trading zal helaas langer duren dan verwacht.

We zullen u informeren zodra we meer informatie hebben.
We worden niet gehackt en uw geld is veilig.

Excuses voor het ongemak.”

- Advertentie -

Het platform communiceerde gedurende het voorval meermaals via Twitter. Het hield zijn klanten zodoende goed op de hoogte. Zo meldde het dat in het geval de afwikkeling van de dagelijkse optiecontracten niet kan worden voltooid, het handmatig wordt aangepast:

“In het geval dat de handel begint na de vervaldatum, zullen we de vervaldatum van de opties handmatig aanpassen om de werkelijke markt op het moment van verval weer te geven. De http://test.deribit.com indexvervaldatum (https://test.deribit.com/main#/indexes) zal worden gebruikt als waarde voor de aanpassingen.”

Rond half 12 waren de problemen opgelost en kon het handelen weer verder op Deribit.

Het platform krijgt desondanks kritiek aangezien het blijkbaar niet goed voorbereid is op dergelijke problemen. Het is niet voor het eerst dat het imago van een derivatenplatform een deuk oploopt als gevolg van problemen. BitMEX kampte eerder dit jaar ook met problemen en zag daarna de bitcoins van zijn platform wegstromen.

Deribit is van oorsprong een Nederlands bedrijf. Het verhuisde echter begin dit jaar naar Panama vanwege de nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrency-dienstverleners. Door deze regelgeving moeten zij persoonlijke gegevens vastleggen en toezicht houden, iets wat extra kosten met zich meebrengt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.220,57 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.220,57 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...