Simon Bosch Simon Bosch
09/02/2024 19:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 15:27

‘Crypto echt niet populair onder grote investeerders,’ aldus JPMorgan

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
'Crypto echt niet populair onder grote investeerders,' aldus JPMorgan

Foto: testing/Shutterstock

Naarmate de crypto-industrie groeit, beginnen cryptocurrencies ook populairder te worden bij institutionele investeerders. Toch duurt het lang voordat grote handelaren interesse hebben in de sector. Volgens de grootste bank ter wereld, JP Morgan, hebben maar weinig institutionele handelaren interesse in blockchain.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interesse in blockchain flink afgenomen voor 2024

De bankenreus zet aan het begin van elk jaar in het onderzoek ‘de e-Trading Edit’ uiteen waar handelaren voor het komende jaar interesse in hebben. Voor dit jaar heeft het de enquête afgenomen onder ruim 4.000 institutionele handelaren. 78% van deze groep is niet van plan om het komende jaar te handelen in cryptocurrencies. In 2023 lag dit deel nog op 72%.

Of dat betekent dat ze überhaupt geen crypto bezitten, dus ook niet voor de langere termijn, is niet duidelijk. Ook blijkt dat slechts 7% denkt dat blockchain de belangrijkste nieuwe technologie zal zijn voor de wereld van handelen in activa in de komende 3 jaar. Voor handelaren zou volgens 61% van de ondervraagden artificial intelligence (AI) en machine learning veel belangrijker zijn.

Opvallend genoeg was de interesse in blockchain-technologie in de twee voorgaande jaren veel groter, toen lag ditzelfde percentage nog op 12% en 25%. De enige maatstaf die groeide was het aandeel investeerders dat nu al handelt in crypto. Dat was in 2023 nog 8%, nu is dat 9%. Verder verwacht 12% dit jaar te beginnen met handelen in crypto.

Advertentie

JP Morgan-CEO Dimon blijft kritisch op crypto

De zakenbank doet dus wel onderzoek naar de crypto- en blockchain-industrie. JP Morgan-CEO Jamie Dimon is een openlijke scepticus van cryptocurrencies. Zo noemde hij bitcoin (BTC) onlangs nog ponzifraude en een ‘pet rock.’ De topman denkt zelfs dat bitcoin zal verdwijnen zodra alle coins zijn gedolven.

Wel duurt dat naar verwachting nog even, tot het jaar 2140 om precies te zijn. Tegelijkertijd is het bedrijf wél blij met blockchain-technologie, waar het zelfs al gebruik van maakt. De bitcoin koers is naar het einde van vorig jaar toe hard gestegen. Analisten van JP Morgan verklaarden toen dat de stijging mede is veroorzaakt door grote handelaren.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie