Roy van Krieken Roy van Krieken
24/09/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2023 14:30

Crypto reus claimt dat er géén regulatie van AI moet komen

Nieuws
ChatGPT-AI-regulatie-coinbase-crypto

Foto: Shutterstock/Ascannio

De CEO van de crypto exchange Coinbase, Brain Armstrong, sprak zich onlangs op X, het voormalige Twitter, uit over kunstmatige intelligentie (AI). Hij lijkt een controversiële kijk te hebben over hoe we met de snelle ontwikkeling van AI om moeten gaan. 

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Laat AI zijn gang gaan

De controverse zit hem erin dat AI volgens Armstrong juist niet gereguleerd moet worden. In tegenstelling tot het reguleren van de sector gelooft hij dat er zo snel mogelijk vooruitgang geboekt moet worden in de sector. Zijn redenatie is dat onder andere nationale veiligheid in het geding komt als de technologie in zijn eigen land achterloopt. Armstrong stelt ook dat regulering onbedoelde gevolgen kan hebben die juist innovatie en concurrentie belemmeren.

In plaats van regulering stelt Armstrong een alternatief voor: decentralisatie en het open-source maken van AI. Hij denkt dat dit de beste manier is om de AI-sector te beschermen.

Advertisement

De risico’s van AI

Bekende voorstanders voor het reguleren van AI zijn onder andere de bekende ondernemer Elon Musk, de CEO van OpenAI – het bedrijf achter ChatGPT – Sam Altman en de CEO van Google – Sundar Pichai. Musk is onder andere van mening dat AI tot de destructie van de menselijke samenleving kan leiden. Om die reden heeft de Zuid-Afrikaan zich aangesloten bij een team van meer dan 2.600 experts die oproepen tot een 6 maanden lange pauze van AI om zo de juiste veiligheidsmaatregelingen in gang te zetten. Musk’s zorgen worden ondersteund door een groep Britse onderzoekers die suggereren dat AI binnen twee jaar dodelijke risico’s kan vormen.

Het moge duidelijk zijn AI zowel extreem positieve als negatieve uitkomsten kan hebben. Het is een technologie die ons leven kan vergemakkelijken, maar hoeft dit niet een gegarandeerd scenario is. In de verkeerde handen kan er veel schade mee worden gedaan. Musk waarschuwde zelfs voor potentiële drone-oorlogen in de toekomst, waarbij toekomstige oorlogen tussen geavanceerde landen grotendeels door AI gestuurde drone-oorlogen zullen zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement