Cryptocurrency expert Andreas Antonopoulos: ‘Death Spiral’ van Bitcoin is onwaarschijnlijk

0

De “death spiral” van Bitcoin (BTC); een term die de laatste tijd steeds vaker opduikt. Eerder dit jaar beschreef Atulya Sarin, een professor aan de Santa Clara universiteit, op MarketWatch, dat de stijgende kosten van Bitcoin mining gepaard met een bearish markt waarin investeerders short gaan, kan leiden tot een neerwaartse spiraal in de koers van Bitcoin. Een soort vicieuze cirkel, oftewel een “death spiral” die kan leiden tot het einde van Bitcoin.

Andreas M. Antonopoulos, een cryptocurrency onderzoeker en bekend Bitcoin voorstander, is het niet eens met deze theorie. Antonopoulos legt in een Q&A-sessie op Youtube uit:

Sommige mensen gaan ervan uit dat als er een [death spiral] plaatsvindt, veel crypto-miners zullen zeggen: “oké, ik maak niet genoeg winst meer omdat de hash rate met 50 procent is gedaald, dus ik stop met minen.” Vervolgens doet dat de prijs nog verder dalen, waardoor het nog langzamer wordt, waardoor het nog verder daalt, langzamer wordt, death spiral, etc…

Antonopolous geeft echter aan dat het onwaarschijnlijk is dat het bovengenoemde zal gebeuren met Bitcoin, omdat de meeste miners met een langetermijnstrategie werken:

Een deel van de reden dat het onwaarschijnlijk is dat dit gebeurt, is dat miners veel vaker een langetermijnperspectief hebben, wat inhoudt dat ze bestaande investeringen in apparatuur hebben en dat ze meestal elektriciteit kopen op lange termijn, ze betalen het niet per week. En daarom, als ze drie maanden moeten wachten om weer winstgevend te worden en ze de apparatuur hebben, zullen ze deze niet uitschakelen.

Aldus Antonopoulos. Hoewel de cijfers vandaag, op 9 december, goed in het groen staan, beginnen termen als ‘death spiral,’ en ‘crypto-winter’ steeds populairder te worden in de huidige bear markt. Analisten van Bloomberg voorspelden dit weekend dat de Bitcoin koers zelfs naar de $1.500 kan dalen.

Toch is niet iedereen negatief over de cryptocurrency markt. Roger Ver, CEO van Bitcoin.com, zei onlangs dat de toekomst van Bitcoin er “rooskleuriger dan ooit” uitziet.

Van de zomer kwam Antonopoulos in opspraak toen hij, tegen de meerderheid in, zei dat een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) helemaal geen goed idee is. Volgens Antonopolous zou een ETF namelijk tegen het onderliggende principe van het ecosysteem van Bitcoin ingaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws