Ivo Melchers Ivo Melchers
04/09/2023 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 05:00

Crypto machtsverschuiving op komst? Binance CEO deelt verwachtingen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto investeerders houden Binance verantwoordelijk voor val rivaal

Foto: Primakov/Shutterstock

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), staat de crypto-industrie een grote verandering te wachten. Decentralized finance (DeFi) heeft volgens CZ het potentieel om zijn tegenhanger centralized finance (CeFi) wat betreft volume te overtreffen in de volgende bullmarkt. Is dit realistisch of wellicht nog een tikkeltje te hoog gegrepen?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

‘’DeFi is de toekomst’’

CZ liet zijn uiterst positieve verwachtingen wat betreft DeFi doorschemeren tijdens een live X, voorheen bekend als Twitter, Spaces van 1 september. Om precies te zijn was het een zogenoemde AMA, oftewel ‘ask me anything’ van Binance waarin de CEO de community te woord stond.

CZ is van mening dat decentralisatie enorm belangrijk te noemen is voor de sector. Hij denkt dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat het CeFi-handelsvolume moet bezwijken onder zijn decentrale aanhanger. Specifiek zei hij het volgende:

‘’DeFi is de toekomst; het volume ligt ergens tussen de 5 en 10 procent van de CeFi-volumes, wat niet klein is, toch. De volgende bullrun zou DeFi heel goed groter kunnen maken dan CeFi.’’

DeFi is een overkoepelende term van allerlei decentrale, financiële toepassingen op de blockchain, die financiële diensten voor iedereen toegankelijk maakt op een meer gedecentraliseerde en transparante manier. Met CeFi-systemen worden financiële diensten beheerd door traditionele, gecentraliseerde financiële instellingen die dienen als tussenpersonen.

Uit een rapport van 1 maart van CoinGecko blijkt dat durfkapitalisten geld uit CeFi-projecten herverdelen om hun investeringen in DeFi-projecten te stimuleren. Investeringsbedrijven in digitale activa investeerden vorig jaar 2,7 miljard dollar in DeFi-projecten, wat vergeleken met 2021 een stijging van maar liefst 190 procent was. Tegelijkertijd daalden de CeFi-investeringen in hetzelfde jaar met 73 procent tot 4,3 miljard dollar. In het rapport wordt eraan toegevoegd dat de afname van de financiering voor CeFi zou kunnen voortkomen uit het bereiken van een verzadigingspunt in de industrie.

Vorige week kon je tevens al lezen dat het handelsvolume van Uniswap, de grootste decentrale exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, de enorme Amerikaanse beurs Coinbase heeft overtrefd in handelsvolume in de eerste twee kwartalen van dit jaar.

Advertentie

Rechtszaak Ethereum beurs

Tijdens de AMA deelde CZ verder nog zijn visie op de recente ontwikkelingen in de rechtszaak tegen Uniswap. Vorige week werd namelijk bekend dat de in april 2022 gestarte zaak is verworpen. De rechter is namelijk van mening dat het platform niet verantwoordelijk is voor schade door scams. De aanklagers hebben hier echter een andere kijk op.

CZ gaf aan dat de uitspraak ‘’buitengewoon positief was, uiterst redelijk, logisch en duidelijk’’.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto Ontbijt: Marktcrash, flinke uitstroom ethereum-ETF’s & nieuwe Mt. Gox ronde
Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
'Tot 99% van Mt. Gox's bitcoin zullen mogelijk verkocht worden'
Crypto-markt in de war: Mt. Gox-slachtoffers weigeren te verkopen
Advertentie