Kevin Schijven Kevin Schijven
31/10/2021 16:05 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2021 16:05

Crypto nieuwsoverzicht: Bitcoin flash crash, ethereum ATH, shiba inu vs dogecoin en de metaverse

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto nieuwsoverzicht: Bitcoin flash crash, ethereum ATH, shiba inu vs dogecoin en de metaverse

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het was weer een turbulente week in de wereld van cryptocurrencies met volatiele koersen, nieuwe all-time highs en enkele merkwaardige ontwikkelingen op de markt. De totale marktkapitalisatie bereikte deze week even een nieuw record van $2,8 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin Flash Crash

Bitcoin (BTC) bereikte op 20 oktober een nieuwe ATH van $67.275 maar corrigeerde afgelopen week omlaag. Dat ging gepaard met een flash crash die bitcoin even terugbracht $58.000. El Salvador en MicroStrategy pakten beide gelijk het moment om weer een grote hoeveelheid BTC te kopen. Momenteel lijkt de koers te consolideren en zien we wellicht snel weer een hervatting van de bull-run. Bitcoin en altcoin fondsen zagen afgelopen week zelfs de grootste instroom ooit.

Advertentie

Shiba Inu vs Dogecoin

Deze week doorbraken meerdere altcoins hun prijsrecords. Ethereum (ETH) bereikte vrijdag nog een nieuwe ATH van $4.465. Shiba inu (SHIB) behaalde afgelopen donderdag ook een nieuwe ATH van $0,00008616. Daardoor overweegt de grootste bioscoopketen ter wereld het te accepteren als betaalmiddel en dit Franse restaurant doet dat al.

De SHIB koers is echter met 30% gedaald sindsdien. Toch haalde SHIB deze week onverwachts dogecoin (DOGE) in qua marktkapitalisatie. Wellicht had ook weer Tesla CEO Elon Musk, nu weer de rijkste man op aarde, invloed op de koersen van de meme coins. Lees meer over deze twee meme crypto in Timo’s Take. Daarnaast zagen we nog een meme token, gebaseerd op de populaire Netflix serie Squid Game, afgelopen week flink stijgen, maar is het wel een legitiem project?

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

NFT, metaverse en decentraland

Vervolgens zagen we de koersen van enkele non-fungible token (NFT) projecten deze week het zeer goed doen. Enjin coin (ENJ) en chiliz (CHZ) staan bijvoorbeeld beide 35% in de plus deze week. Vooral “metaverse” tokens stegen hard, dat kwam wellicht door dit Facebook nieuws. De meest opvallende uitschieter is decentraland (MANA), die afgelopen nacht een ATH van $4.11 bereikte. MANA is sindsdien met 30% gedaald maar staat alsnog maar liefst 270% in de plus deze week.

Verdere ontwikkelingen in de NFT wereld zagen we bij grote bedrijven als Disney, die nu de markt omarmt, en Adobe, die NFT functies toevoegt aan het zeer populaire Photoshop. Ook hadden 29 NFT bedrijven samen een open brief gestuurd naar Valve. Ze eisen een opheffing van het recente verbod op Steam.

Dan was er nog een merkwaardig incident afgelopen week met NFT’s. Het leek er heel even op dat iemand een CryptoPunk voor maar liefst een half miljard USD had gekocht, maar wat gebeurde er eigenlijk echt?

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Weer een DeFi hack

CREAM Finance, een decentralized finance (DeFi) protocol op Ethereum, werd afgelopen week alweer voor de derde keer gehackt. De hacker is met maar liefst $130 miljoen aan crypto ervandoor. Dat leidde zelfs tot een ruzie tussen Aave (AAVE) en Yearn Finance (YFI) ontwikkelaars en Tron CEO Justin Sun die miljarden uit Aave trok.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie