Michiel Ipenburg Michiel Ipenburg
14/02/2020 08:41 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 10:00 Columns

Michiel aan ‘t wiel: Kleine haarscheurtjes of de volgende horde in zicht?

icon-columns
Columns

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voel je de liefde al stromen vandaag of heb je een hekel aan die commercieel uitgemolken Valentijnsdag? Het maakt geen klap uit want crypto heeft een paar lekkere, groene weken achter de rug. Alleen bij de mensen die short zijn (gegaan) is de crypto-liefde niet aangewakkerd.

Laten we er niet omheen draaien. Wat winst nemen rond deze prijzen, daar zal niemand armer van worden. Een kleine pullback lijkt in de maak. Ethereum (ETH) heeft bijvoorbeeld diverse niveaus van weerstand gebroken en heeft nu rond de $275 gepiekt.

Met een flinke breakout door de 50 moving average (MA) op de wekelijkse grafiek is ETH van $180 naar $275 gekatapulteerd.

bitcoin_BTC_column_michiel_ipenburg_kleine_haarscheurtjes_of_de_volgende_horde_in_zicht_afbeelding1Afbeelding 1: Ethereum (ETH) op de wekelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Bitfinex

Dat er weerstand gevonden wordt rond deze $275 is niet zo vreemd als we naar de grafiek kijken. De horizontale (rode) weerstandslijn zou hier een tijdelijke correctie kunnen triggeren; een correctie, daarmee bedoel ik dus geen trendommekeer. De trend is op de hogere tijdframes gewoon omhoog en een pullback is voor mij persoonlijk, met de huidige info, een punt om terug in te kopen met de winst die ik momenteel heb genomen.

Mogelijk zou ETH rond de $226 al support kunnen vinden, echter vind ik het idee van een flinke shake-out en retest van de 50MA een plausibel scenario.

Op dit moment lijkt de breakout plaats te vinden op de wekelijkse chart (bollinger bands) en zouden we naar targets kijken van respectievelijk $300, $350 en $400. Klinkt gek? Nieuwe cyclus, nieuwe targets.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin

Bitcoin (BTC) kent eigenlijk een soortgelijk scenario als ETH. De leden van onze members-omgeving houden van duidelijkheid en deze zal ik ook hier proberen te scheppen.

bitcoin_BTC_column_michiel_ipenburg_kleine_haarscheurtjes_of_de_volgende_horde_in_zicht_afbeelding2Bij een break boven de rode horizontale weerstand die ik op $10.670 heb gezet zou ik targets hebben van $10.900, $11.300 en $11.500 voordat we een pullback zouden zien.

Echter zal dat wel op korte termijn moeten gebeuren want op de dagelijkse grafiek ontstaat op dit moment een bearish divergence. Een flink pump op volume zou hiermee kunnen afrekenen en een volgende short squeeze kunnen veroorzaken.


Abonneer je op ons YouTube-kanaal en bekijk als eerste onze gratis video’s!
abonneren_youtube


Bij een correctie vanaf deze $10.400 zone zou ik in de groene zone een koper zijn. Hiermee zou de trend op de hogere tijdframes intact blijven en de lagere tijdframes gereset worden. Mochten we dieper wegzakken dan de groene zone deze komende week dan denk ik dat we langer zullen consolideren en sluit ik ook hier een retest van de 50MA niet uit. Onder de blauwe lijn zou het alle hens aan dek zijn.

Op dit moment is het voor mij persoonlijk dus belangrijk om flink wat winst te nemen, niet mee te doen aan Russisch roulette en het hoofd koel te houden. Voorbereid zijn op de beide scenario’s brengt een hoop rust met zich mee en daardoor kan ik, na deze zin, rustig terug naar het strand!

Ik wens jullie een heel goed en voorbereid weekend.

Wil jij nou non-stop meepraten en op de hoogte gehouden worden van de prijsbewegingen? Meld je dan snel aan voor een onze members-omgeving en krijg een gratis proefperiode van 30 dagen!

Deel dit artikel
Michiel Ipenburg

Technisch analist Michiel kwam in 2014 voor het eerst in aanraking met Bitcoin en blockchain-technologie. Ondanks zijn interesse direct was gewekt duurde het tot 2015 voordat hij daadwerkelijk zijn eerste bitcoin in bezit had.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Columns nieuws

Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Bitcoin en Nasdaq dalen hard: waar is de markt bang voor?
Column
Thom Derks
Columns
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie