Timo Bult Timo Bult
06/11/2022 20:01 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2022 20:01

Musk pumpt dogecoin, bitcoin miners in de problemen en meer

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

Er staat weer een nieuwe week voor de boeg! Om de week goed voorbereid van start te kunnen gaan, zetten wij nog even het belangrijkste crypto nieuws van deze week op een rij. Het zal geen al te grote verrassing zijn dat dogecoin (DOGE) en Elon Musk weer voorbij komen in dit overzicht. Er was weer een hoop te doen omtrent de meme-crypto.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin (DOGE) stijgt hard na Musk tweet

Sinds Musk Twitter heeft overgenomen gaan er wilde geruchten rond dat dogecoin zomaar eens onderdeel van het social media-platform kan gaan worden. De miljardair gooide deze week weer een beetje olie op dat vuur door middel van een vage tweet met daarin een Shiba Inu-hond die een shirt met het logo van Twitter draagt.

Of DOGE een rol gaat spelen binnen het ‘nieuwe Twitter’ blijft afwachten. Wel is het aannemelijk dat crypto, of in ieder geval blockchain een rol gaat spelen. De grote crypto exchange Binance, dat mee investeerde in Twitter, heeft namelijk een kleine vinger in de pap. Daarnaast heeft het natuurlijk grote expertise op het vlak van crypto en blockchain.

DOGE de hardste stijger van oktober, whales dumpen

Dat was echter nog niet alles omtrent DOGE deze week. Aangezien het de eerste week van een nieuwe maand was, konden we weer het een en ander op een rijtje zetten. Uit dat lijstje bleek dat het Musk-effect sterk was voor dogecoin. Het was namelijk de best presterende cryptocurrency van oktober.

De whales maakten daar gretig gebruik van. Gedurende de stijging van meer dan 150% deed het grote geld namelijk enorme hoeveelheden DOGE van de hand.

Advertentie

De ene bitcoin miner is de andere niet

Dan weer wat nieuws omtrent grote bitcoin mining bedrijven. Waar enkele weken geleden al te lezen was dat de grote bitcoin miner Core Scientific in de problemen zit, was het deze week weer raak. Argo Blockchain komt namelijk geld tekort. Het onderzoekt manieren om alsnog alle rekeningen te kunnen betalen, maar het ziet er niet fraai uit.

Iris Energy zit in hetzelfde schuitje. Door de dalende bitcoin koers, stijgende energieprijzen en daarbovenop ook nog de stijgende difficulty, zit ook zij in de problemen. CleanSpark kocht deze week daarentegen juist meer miners, een opvallend contrast.

Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto exchanges zien laag handelsvolume, Coinbase voelt het

Nu de koersen laag staan het het sentiment bearish is het geen grote verrassing dat de activiteiten op de exchanges merkbaar zijn afgenomen. Uit data blijkt zelfs dat het handelsvolume op deze exchanges op het laagste punt sinds december 2020 staat. In september dit jaar was het handelsvolume nog $733 miljard en in oktober staat de teller op $543 miljard.

Uit de kwartaalcijfers van Coinbase kan duidelijk worden opgemaakt dat de stemming onder de investeerders en handelaren niet al te best is. De omzet van het bedrijf daalde in het derde kwartaal namelijk met ruim 28%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ripple (XRP) rechtszaak loopt vertraging op

Dan was er nog wat ripple nieuws te melden. De rechtszaak omtrent XRP zag namelijk weer een nieuwe ontwikkeling. Naast dat Coinbase en 12 andere bedrijven hun steun uitspraken voor Ripple, lijken beide partijen in de zaak het met elkaar eens te zijn dat bepaalde deadlines worden uitgesteld.

Het gaat niet om een grote vertraging lijkt het. Het betreft vooral deadlines van specifieke processen omtrent deze amicus briefs die enkele weken opgeschoven moeten worden. Deze documenten zijn betogen van partijen die buiten de zaak staan, maar toch steun willen uitspreken.

Bitcoin koers hard omlaag, creditcardschulden stijgen sneller dan in 2008
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin adoptie zet door in Zuid-Afrika

Ten slotte een interessant nieuwtje uit Zuid-Afrika. Daar accepteert een van de grootste supermarktketens in het land, Pick ’n Pay, namelijk bitcoin als betaalmethode. Toch maar weer een signaal dat de adoptie, ondanks de marktomstandigheden, gewoon doorzet!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie